23948sdkhjf

Efter storordre: Underleverandører udvider maskinparken

MT Stålindustri har for nylig anskaffet sig en LT8 rørlaser fra den italienske producent Adige.

IP Maskiner har stået for salg og levering af maskinen som er købt brugt. Maskinen er totalrenoveret, og der er skiftet over 700 komponenter, deriblandt en ny laserkilde. Rørlaseren er ligeledes opdateret med den nyeste version af softwaren Artube.

MT Stålindustri i Spøttrup er stiftet i 1998, og er underleverandør inden for metalbearbejdning og specialinventar til både større og mindre produktionsvirksomheder i Danmark. De tilbyder totalløsninger fra opmåling til montage og udfører opgaver som laserskæring, bukning og svejsning af stål, rustfri stål og aluminium.

- Købet af maskinen er en del af optimeringen af vores virksomhed i forbindelse med, at der er indgået en langsigtet aftale som underleverandør hos Priess A/S, udtaler Kaj Jensen, direktør hos MT Stålindustri.

Priess er lokaliseret i Vinderup og er leverandør af teknikhuse til transformerstationer, fjernvarme, bredbånd, spildevand, forsyning med mere.

- Vi skal fremstille rammer til teknikhuse til alle Priess A/S’ forretningsområder med overordnet fokus på rammer til transformerstationer. Behovet for rammer er støt stigende, og produktionen forventes godt og vel fordoblet i løbet af de næste fem år, fortæller Kaj Jensen.

- Det giver derfor rigtig god mening at købe en maskine med den store kapacitet, som en LT8’er har, når vi har modtaget en ordre med så store styktal. Desuden skærer maskinen også med større præcision end vores tidligere løsning, hvilket optimerer svejseprocessen og minimerer fejl, fordi vi nu kan fremstille emnerne så de ikke kan samles og svejses forkert, fortsætter han.

Maskinoperatør Erling Larsen, der har været ansat hos MT Stålindustri i godt et års tid, har været med til at træffe beslutningen om købet af netop denne maskine.

- Selvom Erling er forholdsvis ung i gårde hos os, har han været i branchen tilbage fra introduktionen af rørlasere i Danmark i 1990’erne. Erling ved derfor en ting eller to om rørlasere, og er en af Danmarks mest erfarne og kompetente laseroperatør, så han var den helt rette at tage med på råd i beslutningsprocessen omkring købet af maskinen. Vi ser frem til at få godt gang i Erlings nye ”makker”, LT8, og få lagt en plan for hvordan vi anvender den bedst muligt fremadrettet, afslutter Kaj Jensen.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094