23948sdkhjf

Done-in-one maskiner er fremtiden

Flere af de store maskinproducenter præsenterede på EMO-messen i Hannover multimaskiner med 3D-print-indtager, der kan udføre næsten alle funktioner. Nogle kalder det done-in-one maskiner.

EMO-messen, som slutter lørdag, byder på en hel række af nye multimaskiner fra maskinproducenterne.

Okuma er en af flere leverandører, som tilbyder maskiner, som kan udføre flere funktioner, også kaldet en multimaskine.

Fat i emnet en enkelt gang
Okuma præsenterede på messen en hel serie af bearbejdningsmaskiner, som også er i stand til at 3D-printe ved hjælp af laserteknik. Maskinerne kan både fræse, hærde, slibe og 3D-printe.

- Det betyder, at man kun skal have fat i emnet én gang, og at man kun skal bruge et fikstur, siger Romuald Kokot, der er salgsingeniør i Okuma i Tyskland.

- Når du kun skal have fat i emnet én gang, så sparer du tid, og du får bedre præcision, fordi der kun er en opspænding, siger han.

- Vores kunder har efterspurgt maskiner, der kan endnu flere processer, og det har vi lyttet til. Når vi taler om få-styks produktion, så vil den her type maskiner kunne klare opgaven billigst, siger han.

Dermed passer den type maskiner rigtigt godt i den typiske danske maskinfabrik, som arbejder med små styktal.

Integration
DMG Mori søger også at få flest mulige funktioner ind i en multimaskine. Firmaet præsenterer på messen CTX Gamma 2000TC, som både fræser, drejer og sliber.

Mazak går også multifunktions-vejen med maskiner, der både kan fræse, dreje, bore og tandhjulsfræse. Det gælder for eksempel Integrix i-500.

- Multifunktion er en stor del af nyhederne hos os, og desuden Industri 4.0, hvor vi integrerer data og teknik, siger Niels Thorbensen, direktør for Mazak.

Mazak har desuden også maskiner, som efter bearbejdning kan lægge materiale uden på ved hjælp af laser.

- Vi kalder det done-in-one, siger Niels Torbensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079