TECHCOLLEGE fejrer national svejsekoordinator nr. 350
Hvert år sender TECHCOLLEGE cirka 30 nye nationale svejsekoordinatorer ud i verden, og nu kan uddannelsesstedet altså fejre national svejsekoordinator nr. 350.
Der var meget at fejre for både kursister og TECHCOLLEGE, da man lige inden juleferien afsluttede endnu et hold på modul 8 af uddannelsesforløbet til national svejsekoordinator. For udover at kunne sætte flueben ved et gennemført modul, kunne TECHCOLLEGE også fejre at have uddannet national svejsekoordinator nr. 350.
Den heldige kursist, der kunne prale af at være nr. 350, blev 26-årige Jeppe Krüger Larsen fra Sjørring Maskinfabrik. Han begyndte på uddannelsesforløbet for to år siden og glæder sig nu over, at diplomet for gennemført national svejsekoordinator er i hus.
- Vi har en ældre herre hjemme på værkstedet, der snart forlader os, så derfor gav det god mening for min virksomhed at sende mig afsted og få mig lært op, så vi ikke mister kompetencerne. Uddannelsen har været en kæmpe hjælp og betyder, at jeg nu kan påtage mig rollen, lød det fra Jeppe Krüger Larsen, efter han netop havde fået overrakt sit afsluttende diplom.
Den nye titel som national svejsekoordinator kommer Jeppe Krüger Larsen til gode i både sit arbejde hos Sjørring Maskinfabrik, men også hos sit eget firma, JKL Welding.
- Hele forløbet har været udfordrende på den gode måde. Vi er kommet omkring mange standarder, og kombinationen af både teori og praksis har fungeret fint. For mit vedkommende har det fungeret særligt godt med en kombination, da jeg er ordblind. Derudover har jeg fået en masse nye bekendtskaber – og faktisk også gode venner – som jeg ved, at jeg kan tage fat i, hvis der nu lige opstår et spørgsmål til noget, vi har talt om på forløbet.
En forsmag på livet som national svejsekoordinator
Som en del af indholdet på det 8. og sidste modul til national svejsekoordinator kom Kristian Panduro, der er lead auditor hos Bruuns Inspektion, også forbi. En del af hans job handler nemlig om at auditere virksomheders svejsecertificeringer, og som svejsekoordinator er det vigtigt, at man aktivt kan indgå i den proces.
- Mit arbejde går ud på, at jeg én gang om året tjekker, at kvalitetssystemet i produktionsvirksomheder fungerer optimalt og lever op til de pågældende certificeringer. I den sammenhæng er det selvfølgelig nødvendigt, at virksomhederne har en koordinator til at styre svejsearbejdet, forklarede Kristian Panduro.
- Jeg har oplevet, at det flere steder har været en udfordring at få koordinatorer med grundlæggende viden, og selvom uddannelsesforløbet ikke gør dem til nørder, så har de en god og bred viden med sig.
Kristian Panduro havde selv en gave med til national svejsekoordinator nr. 350, og sammen med resten af holdet på modul 8 blev begivenheden fejret med både lækre kager og champagne på kursets sidste dag.
Det næste hold på modul 1 af uddannelsesforløbet til national svejsekoordinator begynder den 10. januar 2022, og der er stadig mulighed for at sikre sig en plads.
FAKTA: Om uddannelsesforløbet til national svejsekoordinator:
- Forløbet er opbygget af AMU-mål med relevant og dybdegående indhold og er udviklet af TECHCOLLEGE i 2010 med baggrund ISO 14731 samt kravene til IIW-uddannelserne IWS og IWT.
- Uddannelsesforløbet varer 28 dage i alt og er fordelt på 8 moduler.
- Alle 8 moduler er med afsluttende eksamen/prøve.
- I modsætning til IWS og IWT giver national svejsekoordinator en bred dybdegående viden til kravene i EN 1090-serien.