23948sdkhjf
Del siden
Annonce

CE-mærk dine egne maskiner

CE-mærkning af en maskine omfatter normalt en vurdering af, om maskinens sikkerhedsmæssige indretning opfylder maskindirektivets og arbejdstilsynets krav. CE-mærkning kan man lære selv at gøre.

Bliv klogere på maskinsikkerhed og CE-mærkning
Der er flere hundrede standarder under maskindirektivet. Enten skal man følge en relevant standards løsning eller kunne dokumentere, at den valgte løsning for maskinens sikkerhed giver mindst samme sikkerhed som standardens. Det betyder for den person som er ansvarlig for CE-mærkningen, at man både skal kende flere standarder, men også følge alle relevante krav fra stanadrden når en maskine skal CE-mærkes.

Maskindirektivets standarder er et værktøj til maskinsikkerhed, men for at kunne bruge værktøjet skal man gøre sig klart, hvad værktøjet kan og hvad man vil bruge det til. Det gælder både for brugere, køber og sælger af maskiner.

Maskinsikkerhed ApS har ekspertisen og mange års erfaring med CE-mærkning af maskiner og hvordan man rent praktisk opfylder kravene til sikringsløsninger og dokumentation. Det er en viden vi meget gerne deler gennem undervisning. Derfor underviser vi igen hos Dansk Standard på diplomkurset ”Diplomkursus – Maskinsikkerhed og CE-mærkning” d. 29. og 30. november 2011.

CE-mærkning af maskiner efter maskindirektiv 2006/42
På kurset bliver regelgrundlaget for maskindirektivet 2006/42 gennemgået – både de administrative og tekniske krav og der bliver fortalt om konsekvensen fra myndighedernes side ved manglende overholdelse af lovgivning. Der bliver stillet skarpt på maskindirektivets krav til både sikkerhed og dokumentation og der gøres rede for hvordan man samler tekniske dossier. Kurset gennemgår risikovurdering og brugsanvisning med eksempler. For at sikre at alle kan lave en risikovurdering efter kurset, bruger deltagerne eftermiddag og aftenen på selv at lave en risikovurdering udfra en maskine der demonstreres på kurset.

På kurset kommer man rundt om maskinsikkerhedsområdet på en grundig og fyldestgørende måde, så man er kompetent til at foretage CE-mærkning af sine egne maskiner og proceslinjer. Ved at tage eksamen ved slutningen af kurset, er det kompetencer man får diplom på.

Maskinsikkerhed ApS
Det rådgivende ingeniørfirma Maskinsikkerhed ApS er specialister inden for sikkerhed og maskiner og hjælper store og små virksomheder med maskinsikkerhed, CE-mærkning, projektering og installation af elektrisk udstyr samt rådgivning om risikovurdering. På kursussiden har Maskinsikkerhed ApS en bred vifte af kurser inden for maskinsikkerhed hvor virksomheder og deres medarbejdere blive opdaterede på de nyeste krav og regler. Vi tilbyder kurserne enten som åbne kurser, firmastilpassede kurser eller i samarbejde med eksempelvis Dansk Standard.

Dansk Standard holder kurset ”Diplomkursus – Maskinsikkerhed og CE-mærkning” d. 29. og 30. november 2011. På kurset underviser Direktør, civ.ing. Hans Morten Henriksen og afdelings-chef Thomas Petersen fra Maskinsikkerhed ApS. Tilmelding til kurset sker på Dansk Standards hjemmeside www.ds.dk.

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675

Send til en kollega

0.047