23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Maskinsikkerhed i forbindelse med emballering af konsumvarer

Kender du de særlige krav til maskinsikkerheden i forbindelse med emballering af konsumvarer og farmaindustrien?

I Europa skal maskiner, der fremstiller fødevarer, kosmetiske eller farmaceutiske produkter opfylde specifikke krav til bearbejdningsmetoderne. Disse krav er defineret i afsnit 2.1 i de grundlæggende sikkerheds- og sundhedskrav i maskindirektivet 2006/42/EF. Maskinsikkerheden har på dette område store konsekvenser for produktsikkerheden: Maskiner og maskinsikkerhed skal være således konstrueret og udformet, at risikoen for infektion, sygdom og smitte er udelukket.

Forudsætninger for CE-mærkning

Maskinen skal bl.a. være konstrueret på følgende måde for at kunne blive CE-mærket:

• Maskindele, der kommer i kontakt med produktet, skal kunne rengøres før hver anvendelse (kan dette ikke lade sig gøre, skal der anvendes engangs-dele).
• Væsker, gasser og aerosoler, der opstår i fødevarer, kosmetiske og farmaceutiske produkter, samt desinfektions- og skyllemidler skal kunne fjernes helt.
• Konstruktionen skal forhindre, at substanser eller levende væsener trænger ind, og at der samler sig organiske elementer i områder af maskinen, der ikke kan rengøres.
• Yderligere sundhedsfarlige stoffer, inklusive de anvendte smøremidler, må ikke komme i kontakt med fødevarer, kosmetiske og farmaceutiske produkter.

Forskrifterne for maskiner til levnedsmidler foreskriver, at der skal anvendes bestemte produkter og metoder til rengøring, desinfektion og skylning af maskinområdet.

Din ekspert i maskinsikkerhed i forbindelse med emballering af konsumvarer og farmaindustrien

Vi kender udfordringerne i din branche. Find ud af mere om maskinsikkerhed inden for brancherne for emballering af konsumvarer og farmaindustrien. Kontakt os – vores internationale team tilbyder professionelle serviceydelser inden for maskinsikkerhed.

Yderligere oplysninger:

Validering af maskiner »
CE-rådgivning og -certificering »



Følg Pilz på Twitter, Facebook og YouTube !

Twitter: http://twitter.com/pilzdk
YouTube: http://www.youtube.com/pilzdk
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Pilz-DK/342707639425

www.pilz.dk

Pilz Skandinavien K/S
Ellegårdvej 25D
6400 Sønderborg
Sønderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19704483

Send til en kollega

0.047