23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Da trykmærket blev overflødigt

Emballage og etiketter siger farvel til trykmærket og goddag til ML20. Nu lancerer SICK, verdens første sensor som kan positioner folien uden brug af trykmærke.

Alle steder i pakkemaskine industrien er et trykmærke i dag en nødvendighed for at styre positionerne af folier, etiketter og endeløse baner. En nødvendighed, som pålægger layoutet af etiketten nogle restriktioner som grafikeren skal integrere, når etiketten tegnes. En nødvendighed som koster folieplads, fordi mærket, for at det skal fremstå læsbart, typisk placeres for sig selv kanten af etiketten. Dette koster plads og altså materiale.
Nu lancerer SICK, verdens første sensor ML20, som kan positioner folien uden brug af trykmærke.

Sensoren bygger på den nyeste vision teknologi. Sensoren fungerer ved at etiketten kører forbi et læsefelt. Her optages et liniescanbillede af etiketten. Ud fra dette billede fastlægges det punkt hvor man ønsker et signal. Når maskinen startes og etiketter køres forbi i høj fart genkendes etiketten og punktet. Nu afgives der et simpelt I/O signal.

Med ML20 bliver producenter uafhængige af mærket og kan designe emballage folier etc. mere frit. Den sparede folie kan løbe op i mange penge. Ved at kalkulere på forbrug af materiale vil tilbagebetalingstiden ofte være cirka et år. Herefter vil sensoren ud over at løse opgave bedre også forøge virksomhedens bundlinje.

ML20 sensoren frigives officelt til salg under SPS messen i Nürnberg, men da Danmark er foregangsland indenfor avanceret maskiner har SICK besluttet at benytte HI messen til en snigpremier.

SICK A/S
Bregnerødvej 133
DK-3460 Birkerød
Tlf: +45 45826400
E-mail: sick@sick.dk
www.sick.dk

SICK A/S
Lejervej 17
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311

Send til en kollega

0.042