23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sikkerhed på arbejdspladsen

Pilz hjælper dig med at implementere direktivet for minimumsforskrifter for sikkerhed og sundhed i forbindelse med arbejdstagernes brug af arbejdsudstyr under arbejdet.

Fokus på sikkerheden

Mens maskindirektivet især er rettet mod udviklere og maskinproducenter, sigter EF-direktivet om brug af arbejdsudstyr (Use of Work Equipment Directive) mod driftsansvarlige og brugere. Hovedvægten ligger på (maskin-)sikkerhed på arbejdspladsen. Pilz hjælper virksomheder over hele verden med at implementere love og direktiver internationalt.

EU-medlemslandenes lovbestemmelser ændres

De nationale, retlige bestemmelser vedrørende virksomheders og anlægs sikkerhed, som er underlagt mange forskellige EF-direktiver, er meget ofte blevet ændret i de senere år. Det har også medført, at EU-medlemslandenes lovbestemmelser om salg af produkter på markedet og driften af disse er blevet harmoniseret.
Nationale forskrifter er blevet erstattet af europæiske tilstandskrav

Særligt tydelig er erstatningen af nationale bestemmelser med europæiske tilstandskrav senest i forbindelse med maskiner og anlæg, der kræver overvågning. Driften af disse reguleres på europæisk niveau af direktiv 2009/104/EF om minimumsforskrifter for sikkerhed og sundhed i forbindelse med arbejdstagernes brug af arbejdsudstyr under arbejdet.

EF-direktiv med nationale præg

Grundlæggende har hvert land sin egen implementering af direktivet om minimumsforskrifter for sikkerhed og sundhed i forbindelse med arbejdstagernes brug af arbejdsudstyr under arbejdet, loven hedder f.eks. i Storbritannien PUWER (Provision and Use of Work Equipment Regulations), i Frankrig Décret n° 93-40, i Tyskland Betriebssicherheitsverordnung (BetrSichV) og i Østrig ArbeitnehmerInnenschutzgesetz (ASchG).

Virksomheder bærer større ansvar for sikkerhed

Fælles for alle implementeringer er, at arbejdsgiverne får større ansvar for virksomhedens sikkerhed. Det øger virksomhedens frihed, men forpligter også til en konkret implementering af lovene. Farer skal vurderes, anlæg og beskyttelsesanordninger kontrolleres, intervaller beregnes, testresultater dokumenteres og medarbejdere uddannes.

Ekspert-teamet fra Pilz står klar til at hjælpe dig »


Følg Pilz på Twitter, Facebook og YouTube !

Twitter: http://twitter.com/pilzdk
YouTube: http://www.youtube.com/pilzdk
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Pilz-DK/342707639425

Pilz Skandinavien K/S
Ellegårdvej 25D
6400 Sønderborg
Sønderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19704483

Kontaktperson

Mike Milther Uppdal
Marketingkoordinator
+45 74436332 m.uppdal@pilz.dk

Send til en kollega

0.047