23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vi skifter til thalliumfri UVB-313 lamper

Nye sikrere lamper til UVTest


Sidste år besluttede Atlas’ lampeproducent at tage deres UVB-fosforlamper ud af produktion da man havde fundet ud af at de indeholdt spor af thallium: et giftigt metal der bruges i fremstillingen af visse elektroniske og optiske produkter. Og det forventes at alle andre producenter af UVB-313 lamper har gjort eller vil gøre det samme.

I tæt samarbejde med producenten har Atlas efterfølgende udviklet en ny UVB-lampe til UVTest og lignende fluorescerende-/UV-apparater. Den nye lampe, UVB-313 TF, der indeholder et mere sikkert erstatningsprodukt i form af thalliumfri fosfor, erstatter de gamle ”Legacy UVB-313” lamper, og vil fra maj 2012 blive solgt som standard. Bemærk i den forbindelse at man stadig kan få ”de gamle” UVA-lamper – det er kun UVB der ændres!

Under udviklingen af UVB-313 TF fokuserede man især på at sikre lysspektret således at lampens ydeevne og spektrale distribution overholder gældende industrinormer. Lamperne har samme spektrale output som de me-get brugte UVB-313 EL lamper fra Q-Lab, og ligesom disse har UVB-313 TF guldspidser så man kan skelne dem fra de gamle modeller.

Da thalliumfri fosfor har en anden kemi end det tidligere anvendte produkt, vil UVTest i fremtiden have et mak-simalt UVB-output på 1,0 W/m2-nm ved 310 nm (mod tidligere 1,23 W/m2-nm). Men da alle de mest anvendte UVB-testmetoder specificerer en irradians på et godt stykke under 1,0 W/m2-nm, vil dette for langt de fleste være uden betydning.

I praksis betyder overgangen til UVB-313 TF at man første gang man bestiller en af de nye lamper skal sende sin kalibrator til Atlas for en TF-kalibrering. UV2000 kunder vil desuden skulle specificere hvilken lampe de an-vender når de skal have rekalibreret deres kalibreringssensor.

En af de vigtigste ting man bør vide er at TF-lamperne opfylder de kriterier for spektraldistribution og -output der er anført i alle relevante testmetoder (fx ASTM G154 og ISO 4892-3).

Derudover står vi hos Strenometer naturligvis altid klar til at svare på spørgsmål.

Strenometer ApS
Kongevejen 213
2830 Virum
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73217717

Kontaktperson

CAM
Charlotte Aagot Møller
Follow-up
cn@strenov.dk

Send til en kollega

0.047