23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nye kabelgennemføringsplader - spar kostbare arbejdstimer

Eegholms leverandør af kabelbeskyttelse, Murrplastik, tilbyder kabelgennemføringer som kan monteres tre gange hurtigere end konventionelle kabelforskruninger.

En dugfrisk rapport fra REFA gruppen, hvor Murrplastik kabelgennemføringsplader er blevet testet med sammenlignelige produkter viser tydeligt, at Murrplastik kabelgennemføringer kan monteres op mod tre gange hurtigere. For en mellemstor virksomhed betyder det en besparelse på flere hunderede arbejdstimer om året.

Kabelgennemføringsplader er blevet vældig populære, bl.a. på grund af, at de kan monteres næsten uden brug af værktøj og af sin høje IP tæthed på IP65. Med høj pakningstæthed bruges ca. 50 % mindre plads, hvilket betyder at flere kabler tilsluttes på det samme areal.

Spar kostbare arbejdstimer
Under et REFA tidsstudie har det vist sig, at der bruges 9 minutter på montage ved hjælp af Murrplastik kabelgennemføringsplader og ved konventionelle kabelforskruninger er montagetiden 33 minutter.

Under hver test er der blevet installeret 22 kabler i et standardskab. Fastsættelsen af montagetiderne er lavet på baggrund i principperne i REFA studier som anvendes inden for håndværksbranchen, industri, produktion og ledelse.

Ved montering af konventionelle kabelforskruninger findes der en del tidsrøvere:

• Alle huller skal markeres
• Forbore tilsvarende store huller, bore og afgrate
• Stanse huller og fjerne stanseaffald
• Kabelforskruninger sættes i skabsvæggen og disse skal fikseres med møtrikker.

Det forholder sig helt anderledes med kabelgennemføringsplader fra Murrplastik. I stedet for at bore utallige huller, skal man blot stanse et enkelt hul i skabet, hvorefter kabelgennemføringspladen sættes ind og klikkes fast.

Også kabelgennemføringen går væsentlig hurtigere. Til indføring af et kabel er der forstanset et hul i pladen, som efter indføring af kablet ved hjælp af et kort træk i den modsatte retning lukker automatisk. Mellem de to dele befinder sig to elastomerplader, som sørger for den nødvendige trækaflastning på kablerne og de sørger samtidigt for at beskytte mod miljøpåvirkninger, så man kan opretholde en IP 65. For at forsegle denne tilslutning efter fjernelse af kablet, trykkes det integrerede blænddæksel tilbage til udgangspositionen.

Vigtigt: Murrplastik kabelgennemføringsplader kan opmærkes enkeltvis.

Man kan potentielt spare flere hundrede arbejdstimer ved brug af kabelgennemføringspladen. En kabelgennemføringsplade er umiddelbart dyrere i anskaffelse, men dette køb er hurtigt tjent ind igen. Resultatet af REFA undersøgelsen viser, at den samlede proces for montering af de konventionelle kabelforskruninger tager ca. 33 minutter i forhold til 9 minutter ved brug af Murrplastik kabelgennemføringsplade.

Hvis man går ud fra, at en middelstor maskinbygger monterer 10 skabe om dagen, sparer man 240 minutter eller 4 timer om dagen, eller 1.280 timer om året ved 320 arbejdsdage om året. Er det dermed slut med konventionelle kabelgennemføringer? Nej, for ved disse traditionelle kabelgennemføringer opnår man en IP 65, og her er der ingen vej udenom de klassiske kabelforskruninger.

Yderligere information
Product Manager Jan Bossen, direkte 7312 1299, jb@eegholm.dk eller kig forbi www.eegholm.dk eller Facebook.

Eegholm A/S
Grundtvigs Allé 165-169
6400 Sønderborg
Sønderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43520318

Kontaktperson

UD
Ulla Damhøj
Marketingansvalig
+45 27103754 usc@eegholm.dk

Send til en kollega

0.049