23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kvalitetsinspektion og klassifikation baseret på både 3D og farve

SICKs visionkamera ColorRanger E måler simultant objekters farvesammensætning, kontrastforhold og 3D-udformning og erstatter behovet for at anvende flere forskellige kameraer til løsning af samme opgave.

>> Kameraer indgår som en central komponent hos producenter af maskiner og visionintegratorer over hele verden. Med ColorRanger, der leverer en RGB opløsning på 3072 pixels per kanal, bliver det nu muligt at kontrollere og klassificeres objekters farve i høj opløsning samtidig med at kameraet udfører en række andre kontrolopgaver

Multiscan teknologi
SICKs mulitiscan teknologi gør det muligt at kombinere fordele ved 2D og 3D bil-
leder i ét kamera. Kameraet har indbygget målekomponenter til henholdsvis, 3D, RGB, gråtone og kontrast. Komponenterne kan kombineres så man for eksempel har to 3D-komponenter til kontrol af om en indpakning er lukket korrekt, samtidig med at flere kontrastkomponenter måler genskin og kontrastforhold for separate bølgelængder. Ved mulitiscan oprettes de målekomponenter, der er optimale for den enkelte applikation i softwaren. Derefter får hver enkelt målekomponent tildelt et dedikeret område af billedsensoren således, at kameraet kan levere alle data simultant. Hver enkelt komponent kan konfigureres separat inklusiv blænde, lukketider, gain og thresholds for derved at kunne levere optimal billedkvalitet.


Multiscan konfiguration er defineret i en læsbar XML-fil, hvor alle de ønskede målekomponenter er indføjet. Når filen oploades konfigurerer Ranger-kameraet sig selv og dedikerer et område af sensoren til hver enkelt målekomponent der er i listen. Derefter er kameraet klar til drift.

Forbedret produktionskvalitet ved hjælp af både 3D form og farve
3D-visualiseringer er ideelle, når højder, form eller volume er af betydning for produktionsprocessen. Men for at træffe en korrekt beslutning om kvalitet eller udsortering er det ofte nødvendigt også at overveje farven på de enkelte dele. Dette er for eksempel almindeligt i klassificering af frugt og grøntsager og verifikation af bagværk. Det samme gør sig gældende for sortering i træ-industrien og ved kontrol af niveau og farve i den farmaceutiske industri. Ved at betragte både 3D og farver, kan der udføres mere pålidelig kontrol hvilket forbedrer produktets kvalitet og reducerer affald. Selve udviklingen af en 3D-løsning kræver specielt uddannet personale, hvilket er årsagen til, at man typisk vælger at anvende en vision-integrator.

Mere information
Henrik Bostrup sidder klar til at hjælpe dig:
tlf.:4594 2403
bostrup@sick.dk

SICK A/S
Lejervej 17
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.047