23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fem arbejdspladser samtidig var ikke noget problem

Pia Byrial var kvalitetschef en dag om ugen i hver af de fem virksomheder, der gik sammen om at dele hendes arbejdstid og viden.

Pia Byrial, kvalitets- og miljøchef i Risskov-virksomheden Eltwin A/S, lader sig ikke stresse, selv om der er drøn på i hverdagen. Ja, selv en længere periode med samme cheffunktion i fem helt forskellige firmaer samtidig klarede hun.

”Jeg var en dag om ugen i hvert af firmaerne. Den udfordring klarede jeg ved ligesom i andre tilfælde at gøre mit bedste uden at blive sur og gal. Min filosofi er, at vi gerne skal hjælpe alle og hinanden. Samtidig var det sådan, at den erfaring og viden, jeg høstede den ene dag i et firma, havde jeg gavn af den næste dag i et af de øvrige”, siger hun.

Men Pia Byrial indrømmer gerne, at der var drøn på, da tre af virksomhederne samtidig lavede forarbejdet til at blive certificeret. ”Det lykkedes, og dårligdommene fra den periode lader jeg ligge”, understreger hun.

Pia Byrial udnyttede synergieffekten ved at samle alle fem firmaers behov, da der skulle forhandles certificeringsaftale med Dansk Standard. En fælles kalibreringsaftale og fælles forhandling om bortskaffelse af affald gav tilsvarende store rabatter og fordele for virksomhederne, der også havde økonomisk fordel af at vælge en fælles edb-løsning til kvalitets- og miljøsystemet.

”Alle investerede i det samme kvalitetsstyringssystem, nemlig D4 Solution, og både det og de øvrige, ens løsninger gør også, at firmaerne kan hjælpe hinanden med at udvikle sig”, fortæller den 42-årige kvalitets- og miljøchef.

Hun understreger, at formen med at være ansat i fem virksomheder samtidig og de deraf følgende mange skift aldrig gav problemer i dagligdagen.

”Firmaerne var ikke kun forbundet med hinanden i et fælles anpartsselskab, QA Support, hvor jeg var den eneste på lønningslisten, og hvor de fem direktører udgjorde bestyrelsen. Men virksomhederne havde også gensidig respekt, da de ikke direkte var konkurrenter. Der var også respekt omkring mit arbejde, så selv om jeg var på job i et firma, kunne jeg tage telefonen for at løse et problem i et af de andre. Det var jo ofte noget, der skulle klares her og nu. Det kunne ikke vente til den dag, jeg skulle være det pågældende sted. Men jeg har sagt forkert firmanavn i telefonen én gang, og det er også sket, at jeg en enkelt gang er kørt til et firma, hvor jeg ikke skulle være den pågældende dag”, siger Pia Byrial.

Hun koncentrerer sig i dag om opgaverne hos Eltwin A/S i Risskov og Polen, men er en dag om ugen fortsat lejet ud til firmaet Tempress.

”Da jeg arbejdede for de fem virksomheder, var det sådan, at havde et firma brug for mig i flere timer, aftalte chefen det direkte med chefen i det firma, der skulle afgive et tilsvarende antal. Jeg startede i øvrigt alle steder med at oprette et dokument med navn på og billede af alle ansatte samt med angivelse af deres funktion. Altså en funktionsbeskrivelse. Det system kører videre efter, at jeg er stoppet i de tre af firmaerne”, siger Pia Byrial.

Hun har hjemmearbejdsplads på familiens landejendom ved Silkeborgsøerne, men lægger vægt på at være på arbejdspladsen hver dag, så hun er der og kan besvare spørgsmål og forholde sig til eventuelle problemer.

”For mig handler det om projektstyring i udviklingsfasen, da det er der, at kvalitetssikringen skal anvendes for at undgå fejl og dermed reklamationer. Og så er ledelse det, der trækker i mig. Jeg kan lide at se medarbejdere blomstre. Udvikling hos mennesker lykkes ved at ændre indstillinger og holdninger. Jo, jeg vil gerne have, at der sker noget.”

En dag om ugen dækker behovet

Risskov-virksomheden Tempress’ leje af kvalitets- og miljøchef Pia Byrial afspejler, hvad også hvad der økonomisk er basis for.

En dag om ugen arbejder kvalitets- og miljøchef Pia Byrial ikke hos Eltwin A/S i Risskov, men er lejet ud til Tempress A/S, ligeledes i Risskov. Og den ordning dæk-ker ifølge produktionschef Lars Hess det behov, som Tempress har.

”Det passer fint tidsmæssigt, og det afspejler samtidig, at vi ikke har råd til en fuldtidsansat på den post med den størrelse, virksomheden her har med lige under 30 ansatte”, siger Lars Hess.

Tempress A/S har samme ledelsessystem som Eltwin A/S, så løsningen på et problem er ikke længere væk end et telefonopkald.

”Den traditionelle håndbog er skiftet ud med D4 Solution, der ligger på en fælles server, så alle kan slå op og finde, hvad de har brug. Systemet omfatter også, at den enkelte medarbejder kan skrive ønsker om ferie og fridage ind, ønsker, jeg så svarer på næste morgen”, fortæller produktionschefen.

Tempress A/S har mulighed for at købe Pia Byrial ind i ekstra timer, hvis der er behov for det.

”Tilsvarende købte Eltwin A/S Pia Byrial fri fra nogle arbejdsdage hos os i forbindelse med etableringen af deres afdeling i Polen. Og jeg tager hatten af for, at hun klarer det ugentlige firmaskift uden problemer. Ja, hun husker fra gang til gang, hvad der nu lige er gang i”, slutter Lars Hess.

Skelmose ApS
Porsholtparken 7
6740 Bramming
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30534166

Kontaktperson

AUJ
Aksel Uglvig Jensen
CEO og rådgiver
+45 40840133 auj@skelmose.eu

Send til en kollega

0.062