23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Interessante nyheder til farvemåling

Se Strenometers, effektive og prisvenlige farvemålere på [hi]13

I næste måned udstiller Strenometer på Nordens største industrimesse, hi[13], der løber af stablen i MCH Messecenter Herning fra 3.-6. september (uge 36).

Vi har flere HI MARKS end nogen sinde før, og på vores stand, J7140, kan du se og afprøve MINIMUM 7 nyheder.

Et par af nyhederne er fra X-Rite:

RM200QC – farvescanneren vi har ventet på; meget billigere og mere enkel at anvende end traditionelle farvemålere.

Med RM200QC i hånden kan alle hurtigt, med simple midler og efter samme målestok beslutte om en farve er ”god” eller ”dårlig”. Formålet kan være at sikre stabilitet i produktionsleddet eller forenkle indgangskontrollen. Og skulle du ønske at undgå dårlige farver fra din leverandør, er investeringen ikke større end at det kan svare sig sende en forprogrammeret RM200QC til ham for at sikre at antallet af dårlige farver der forlader fabrikken reduceres markant.

RM200QC er intuitiv og meget enkel at anvende, og kan udleveres til produktions- og QC- medarbejdere uden forudgående farveuddannelse. Lidt lige som med en glansmåler som man hurtigt bliver dus med.

Teknologien kaldes populært ”45°/0° Image Capture”. For optimere reproducerbarheden, belyses prøven af 8 forskellige LED’er fra det synlige farverum fra 3 forskellige vinkler. Dette kombineret med 1 ultraviolet giver hele 25 lyskilder.

Hvis du trykker let på måleknappen, får du ”et billede” af det område du er ved at måle på – tryk lidt hårdere, og målingen bliver taget. Metoden giver mulighed for at vurdere flere farver i samme billede og dermed også meget små områder som logoer og lignende. Mindste farveområde der kan vurderes, er ca. 1*1 mm.

Instrumentet har foruden en ”sammenligningsfunktion” lagerplads til 20 farvestandarder man selv indlæser. Når disse er indlæst og aktiveret, kan man måle prøvers overensstemmelse jf. de gængse CieL*a*b*-værdier og tolerancer ved lystype D65 og A10.
Ønsker man at knytte en kommentar til en måling, kan man enten benytte den indbyggede diktafon eller notatfunktionen.

RM200QC ligger godt i hånden, og er ikke meget større end ”en god cigar”, og det indbyggede batteri oplades vha. et standard mini-USB-stik.

RM200QC har selvfølgelig nogle begrænsninger i forhold til traditionelle farvemålere. Foruden nogle teknikaliteter udfordres den af højblanke emner med struktur – særligt ved mørke farve. Men mulighederne er mangfoldige, så kontakt Strenometer ApS for yderligere oplysninger.


Ci4200 – et stationært, kompakt og prisbilligt spektrofotometer.

Ci4200 er et nøjagtigt måleredskab i høj kvalitet. Ved at optimere designet, er det muligt at introducere farvemåleren til en pris der er 50-65% lavere end gængse modeller på markedet. En væsentlig ændring er at man har fjernet ”transmissionskammeret” som mange instrumenter hidtil har været udstyret med, selv om det oftest ikke anvendes.

Ci4200 er et brugervenligt, 31-punkts sfærisk spektrofotometer som hurtigt måler farven på coatinger, tekstiler, plastik og andre materialer. En effektiv farvemåling er med til at reducere kasseringsraten, sikre rettidig levering af produkter og styrke virksomhedens position i forsyningskæden.

Med sin fordelagtige pris er den nye farvemåler særligt egnet til virksomheder der ønsker at optimere deres eksisterende kontrolprocedurer eller introducere farvekontrol som et alternativ til forskellige visuelle, subjektive kontroller.

Ci4200 fungerer således som et solidt fundament for nøjagtig ensartet farvekontrol på indgående materialer, i produktionsflowet samt på færdigvarer.

Brugere af Ci4200 har udtalt: "Vi er særdeles tilfredse med Ci4200. Den har god gentagelighed, og er meget lettere at anvende end andre stationære farvemålere; især hvad angår små og sværthåndterlige prøveemner. Måleknappen øger instrumentets brugervenlighed, og Plug and Play-funktionen gør det nemt at installere drivere og oprette forbindelse til farvesoftwaren.”

Ci4200 måler farver på blanke og matte overflader med eller uden overfladestruktur. Ci4200UV har desuden kalibreret UV-belysning, og er egnet til farvemåling på tekstiler og andre materialer med optiske blegemidler.

Ci4200 er kompatibel med NetProfiler 3. Med NetProfiler kan man oprette en profil på sin Ci4200 som tilnærmer målingerne til et centralt master-instrument. På denne måde kan man optimere nøjagtigheden og overensstemmelsen mellem forskellige apparater – ikke blot på samme fabrik men også mellem apparater med forskellig geografisk placering. Netprofiler udsteder endvidere et elektronisk certifikat efter endt validering, og dette certifikat er at betragte som en egenkalibrering. Man kan på denne måde selv kalibrere sit instrument med et hyppigere interval end når udstyret skal sendes til ekstern kalibrering, eller der skal rekvireres en on-site-kalibrering af en ekstern specialist.

Ci4200 er kompatibelt med gængse farvemålingssoftware som X-RiteColor® Master og Color iQC, og har god overensstemmelse med de håndholdte spektrofotometre i X-Rites SP6x-serie.

Funktioner og egenskaber:

• Nøjagtig farvemåling. Ci4200 måler farver ved hjælp af en 31-punkts farvemotor og en Spectralon-sfære.

• Samtidig SCI/SCE- (med/uden glansindtryk) målinger på 2 sekunder.

• Fleksibilitet i målingen. Ci4200 kan drejes og dermed måle såvel vandrette som lodrette testoverflader.

• Er lille og kompakt så det ikke optager meget plads på arbejdsbordet.

• Kompatibel med X-RiteColor®Master, Color iQC, Color iMatch og InkFormulation software.

• LED-membran giver feedback om status og drift samt mulighed for at aktivere målingen fra instrumentet.

• Korreleret 60º glans ved anvendelse af Color iQC.

Strenometer ApS
Kongevejen 213
2830 Virum
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73217717

Kontaktperson

KG
Kim Graessler
kg@strenometer.dk

Send til en kollega

0.063