23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danish Offshore Academy brugte bevidst rekrutteringsfirma

Tre var med i opløbet om det vigtige job, der skal være med til at skaffe energimetropolen Esbjerg kvalificeret arbejdskraft.

Den seks mand store styregruppe i Danish Offshore Academy valgte bevidst at gøre brug af et rekrutteringsfirma, da den meget vigtige stilling om organisationens sekretariatschef skulle besættes.

Torben Pedersen, direktør for AMU-Vest og medlem af styregruppen siger: ”Vi lod en ekstern klare opgaven med at finde kandidater, fordi vi var usikre på, om de rigtige personer ville reflektere på en jobannonce. Skelmose Consulting i Bramming blev valgt til det, fordi jeg tidligere har haft fornuftige resultater af et samarbejde med firmaet og direktør Aksel Uglvig Jensen.”

Skelmose Consulting fandt via headhuntning og Linkedin frem til seks-syv kandidater, hvoraf styregruppen og Aksel Uglvig Jensen udtog tre til samtale.

”Styregruppens valg faldt på Gitte Linding, Esbjerg. Hendes udadvendthed og evne til at sælge sig selv gjorde forskellen, fordi den, der skal bestride jobbet, skal række ud over rampen, og sådan virkede hun i ansættelsesforløbet”, siger Torben Pedersen.

Gitte Linding er, indtil der er skaffet flere midler, den eneste ansatte i organisationen. Danish Offshore Academy har i første omgang en kommunal bevilling gældende for to år og skal i løbet af den periode vise sin værdi blandt de mange, der arbejder med offshore og energi.

”Der er mange nationale spillere inden for det. Danish Offshore Academy tager lokalt afsæt i Esbjerg og det sydvestjyske område, for skal byen fortsat udvikle sig som Danmarks EnergiMetropol, skal der skaffes kvalificeret arbejdskraft som ingeniører. Og en af vejene er at stimulere unge mennesker til at uddanne sig med henblik på job inden for sektoren. Samtidig handler det om opkvalificering og træning på alle områder”, understreger Torben Pedersen.

DOA er ifølge ham vejen til en bedre dialog mellem medlemsvirksomhederne, uddannelsesinstitutionerne og interesseorganisationerne. Ikke mindst i den sammenhæng bliver Gitte Linding en meget vigtig person.

”Det, der betyder noget for mig, er, at området her udvikler sig, så Esbjerg kan præsentere sig på niveau med skotske Aberdeen og norske Stavanger”, slutter Torben Pedersen.

Danish Offshore Academy omfatter på nuværende tidspunkt 35 medlemmer, nemlig virksomheder, uddannelsesinstitutioner, jobcentre samt Esbjerg Kommune.

Skelmose ApS
Porsholtparken 7
6740 Bramming
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30534166

Kontaktperson

AUJ
Aksel Uglvig Jensen
CEO og rådgiver
+45 40840133 auj@skelmose.eu

Send til en kollega

0.062