23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Solceller – ikke kun for private

For en række videnstunge virksomheder kan energioptimering med for eksempel solceller være en langt bedre forretning end at sætte pengene i banken.

Mange private har investeret i solceller, men faktisk kan det i høj grad også svare sig for virksomheder at vælge en grøn profil og investere i solceller.
”Selvom reglerne er ændret, er det for mange virksomheder stadig en god forretning at optimere deres energiforbrug,” siger Morten Falck, afdelingsleder hos VS Automatic - TS Center Horsens.
”Hvis man har penge i banken er det bedre, at sætte pengene i grøn energi som solceller, fordi forrentningen af pengene er langt bedre. Man får samtidig en bedre bundlinje i sin virksomhed, fordi man kan sænke udgifter til energi.”

Afkast skulle matche investering
Idéskilte og Landispektørfirmaet Bonefeld & Bystrup A/S i Horsens er blandt de virksomheder, som har valgt solceller fra VS Automatic - TS Center Horsens.
”For os var den væsentligste overvejelse, om afkastet, vi kunne opnå, kunne matche den investering, det ville være at få et solcelleanlæg.”
”Vores forventning er, at anlægget er tjent hjem efter 10 år,” siger Lars Beuchert fra Idéskilte.
Bonefeld & Bystrup har 25 medarbejdere, hvoraf de 21 arbejder i Horsens-afdelingen. Medarbejderne er primært på kontoret i døgnets lyse timer.
”Selvom vi ikke er en produktionsvirksomhed, bruger vi egentlig en hel del strøm til lys, edb og varme, fordi vi har en ventilationsanlæg, der kører,” siger Michael Jonasen fra Bonefeld & Bystrup.
”Inden forslaget blev præsenteret, havde VS Automatic gjort det kloge at komme ned og sætte deres måleudstyr op, så de kunne se vores forbrug, og hvordan det fordelte sig over døgnet.”
Det betød, at solcelleanlægget kunne dimensioneres efter Bonefeld & Bystrups time-for-time-forbrug og ikke efter et gennemsnitligt årsforbrug.
”Det var overbevisende og viste, at VS Automatic havde stort overblik over den løsning, de foreslog,” fremhæver Michael Jonasen.

KSO-certificeret rådgiver
Hos VS Automatic – TS Center Horsens har man gennem årene opbygget stor erfaring med at hjælpe virksomheder med at energioptimere.
”Når man går i gang med arbejdet, anbefaler vi, at man vælger en rådgiver der er KSO-certificeret,” siger Morten Falck.
KSO-ordningen er et omfattende system til kvalitetssikring og betyder, at ca. 15-20 pct. af alle solcelle-anlæg kontrolleres efter et bestemt system, hvor en KSO-kontrollant kommer og gennemgår anlægget sammen med installatøren.
Med solcelle-certificeringen fra Teknologisk Institut har VS Automatic papir på, at installatørerne har lært at beregne og dimensionere hvert enkelt anlæg, så det passer perfekt til det sted, det skal bruges, ligesom de ved, hvilken teknologi, der skal til for at få den allerbedste løsning.

Rigtig dimensionering vigtig
Morten Falck forklarer videre, at det er vigtigt at få dimensioneret anlægget rigtigt fra begyndelsen.
”Måske viser det sig, at man kan investere i et mindre anlæg og dermed få flere penge ud af sin investering, end hvis man får købt et for stort anlæg. I dag er der ingen idé i at producere mere end det man selv kan bruge. Derfor skal anlægget som regel dimensioneres ud fra forbruget i dagtimerne.”
Den rigtige rådgiver kender også til de forskellige regler, der er for virksomheders forbrug af energi. Det er nemlig ikke alle, som skal betale alle afgiftstyper.
”Det betyder, at energioptimering med solceller især er relevant for virksomheder, der lever af at sælge deres viden – altså forskellige rådgivnings- og konsulentvirksomheder som for eksempel arkitekter, revisorer og advokater – samt for eksempel tandlæge- og lægeklinikker.”

Læs flere cases her

VS Automatic A/S
Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21381802

Kontaktperson

TS
Torben Steffensen
Direktør
+45 75641899 tds@vs-automatic.dk

Send til en kollega

0.031