23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Den islandske fiskeribranche viser optimisme

Den islandske økonomi er kommet på ret køl efter krakket i 2008. Det smitter af på fiskeriindustrien, der er præget af optimisme og købelyst.

”Siden Icelandic Fisheries udstilling i 2011, har Island fået en ny regering, og det har medført en stabilisering af markedet. Den tidligere regering havde forslag omkring kvotefordeling på bordet, men det er blevet sat til side, og det giver optimisme i branchen,” siger Marianne Rasmussen-Coulling, Events Director, Mercator Media Ltd., der blandt andre arrangerer Icelandic Fisheries Exhibition 2014 i Kópavogur.

Islandsk fiskerivirksomhed køber nye trawlere
De positive vinde får flere virksomheder til at investere i udstyr. Det gælder for eksempel den islandske fiskerivirksomhed HB Grandi, der netop har investeret i to nye trawlere. For danske virksomheder kan det være en indgang til nye forretninger.

”Trawlerne er bestilt på et tyrkisk værft, og de forventes leveret i henholdsvis foråret og efteråret 2015. I den forbindelse er det interessant for danske virksomheder at se på, hvilket udstyr HB Grandi efterfølgende skal bruge til de nye trawlere, og om de kan levere det, de har behov for,” siger Marianne Rasmussen-Coulling.

Find en god agent
Ifølge Marianne Rasmussen-Coulling er det ikke svært at få hul på det islandske marked. Det er dog en god idé at alliere sig med en god agent, som kender markedet og branchen.

”Nøglen til markedet er en god agent, der forstår dine produkter, og som har kundegrundlaget, der passer til det, du kan levere,” siger hun og fortsætter:

”Hvis jeg skulle starte forretning op i Island, ville jeg researche på gode agenter, undersøge deres finansielle status og finde ud af, hvordan de har skabt resultater for andre danske eksportører.”

Det er også muligt at hive fat i vigtige spillere på udstillinger som Icelandic Fisheries.

”Alle, som er noget inden for den islandske fiskeribranche, er på Icelandic Fisheries. Foruden det kommer der internationale producenter og fiskerifirmaer, som ser muligheder i det islandske marked,” siger Marianne Rasmussen-Coulling.

Tag på Icelandic Fisheries med Danish Fish Tech Group
Er du interesseret i det islandske marked, kan du komme med på Danish Fish Tech Groups danske fællesstand på Icelandic Fisheries Exhibition. Se mere på dette link eller kontakt Business Development Manager, Halldor Halldorsson på mail halldor.halldorsson@dk-export.dk eller tlf. +45 2122 9560 for yderligere information.

Danish Export Association (Eksportforeningen)
Eksportens Hus
Lysbrohøjen 24
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35310118

Send til en kollega

0.062