Mindre madspild med nye emballager
Mindre portioner af mad i emballagerne og en bedre udnyttelse af emballagen i hele produktets rejse fra produktion til forbruger kan være med til at nedsætte madspildet i Danmark.
Det viser en ny rapport, som Teknologisk Institut, emballagevirksomheden DS Smith og Kunstakademiets Designskole har lavet for Miljøstyrelsen.
I gennemsnit smider hver husstand 100 kg mad ud om året, og her er Danmarks 900.000 single-husstande især de, som smider mad ud. Men med nydesignede emballagetyper med mindre portionsstørrelser af fx frugt og grønt og brød kan mindre mad ryge ud i skraldespanden.
– Forbrugerne hader emballage, og de forbrugere som tænker mest på miljøet, vil helst helt undgå emballage, hvis de kunne. Men maden mister hurtigt saft og kraft, hvis de ikke bliver beskyttet mod luft, lys og stød, siger seniorkonsulent Helle Antvorskov, Teknologisk Institut.
I rapporten illustreres mere end 20 ideer til, hvordan emballagen kan se ud, således at maden er frisk i længere tid, og hvordan emballagen kan hjælpe butikken med at reducere omkostningerne. Det kan være små portioner, genluk og ny pakning.
Læs mere