Flere danske maskinbyggere uddanner sig i automationssoftware
Danske maskinbyggere efterspørger kurser i automationssoftware. Det mærker Schneider Electric, som oplever oplever markant vækst i antallet af tilmeldinger til industrikurser isoftwaren SoMachine.
Alene i år forventer Schneider Electric, at mere 100 teknikere bliver uddannet i softwaren, der er bygget på åbne standarder.
Smart software til smarte, sammenhængende løsninger er vejen til overlevelse og øget vækst for danske maskinbyggere. Schneider Electrics Uddannelsescenter har halvvejs inde i 2016 haft flere fagfolk end nogensinde før for at lære at programmere maskine i Schneider Electrics anerkendte softwareplatform til automation, SoMachine. Samtidig er udbuddet af SoMachine-kurser udvidet med et tre-dages advanced kursus som overbygning til basiskurserne. Produkt- og segmentchef hos Schneider Electric, Christian Balle, ser især brugen af åbne standarder som en forklaring på succesen med SoMachine:
"Softwaren er bygget på CodeSys-platformen. Det betyder, at både maskinbyggeren og slutkunden får en softwareplatform, som er bygget på åbne standarder og ikke tvinger brugerne ind i et lukket softwaremiljø," siger han.
I første halvår af 2016 har 46 teknikere været på basiskursus i SoMachine og yderligere seks på det nye overbygningskursus. Inden året er omme, har yderligere 30 mennesker deltaget i basiskurset og 18 i overbygningskurset. Dermed uddanner Schneider Electric Uddannelsescenter i alt 100 teknikere i markedets førende automationssoftware.
Software giver muligheder for at optimere
Danske Innotek er en af de førende leverandører af automationsløsninger, som prioriterer brug af software og uddannelse af medarbejderne højt.
"Vores kunder stiller større krav, og løsningerne bliver større og mere komplekse. Derfor skal vi udnytte alle de muligheder, software giver os for at optimere vores arbejde," siger Thomas Andersen, som er teamleder i Innoteks softwareafdeling.
Software er ganske enkelt en forudsætning for, at maskinbyggere kan levere det, markedet vil have, og samtidig drive en sund forretning, mener Thomas Andersen:
"Der skal være sammenhæng mellem vores egne omkostninger og den pris, vi kan sælge til. Derfor skal vi være så effektive i vores arbejde som overhovedet muligt, og software hjælper os med det. Blandt andet fordi vi kan bruge den samme kode igen i stedet for at opfinde den dybe tallerken hver gang."
Fordele ved en sammenhængende platform
Tekniker Per H. V. Poulsen fra Innotek er en af de mange, som har være på SoMachine-kursus i Schneider Electric Uddannelsescenter. Han mener at integreret end-to-end software er fremtiden:
"Der er helt klart fordele ved at have en sammenhængende softwareplatform gennem hele applikationen. Nu er det langt nemmere at konfigurere hardware fordi det foregår med enhedsnavne i stedet for adresser. Alt arbejdet foregår ét sted - også simulering og design af brugerinterface på kundens operatørpanel. Vores arbejde med programmering og opsætning bliver mere effektivt," siger Per H. V. Poulsen.