23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Test af komponenter for Siemens

Tage Wulff er uddannet maskinmester, og har sejlet på verdenshavene i mere end 30 år. I dag arbejder han for R&D, hvor han har det daglige ansvar for testgennemførelsen på Siemens’ testbænk på Lindø.

R&D har tidligere været ansvarlige for design og konstruktion samt anlæg og installation af den 50 tons tunge testbænk til Siemens, som er bygget på Lindø. I dag kører testbænken for fuld kraft, og de daglige tests udføres af Tage i tæt samarbejde med maskinin­geniørerne Martin og Mads fra R&D’s kontor på Lindø.

Maskinmester på verdenshavene
Tage er uddannet maskinmester hos AP Møller, og har gennem mange år sejlet på langfart for både AP Møller og rederi­et Norden. I 2015 besluttede han at sige stop til en livsform med 2,5 måned på havet og 2,5 måned hjemme og i stedet have en mere traditionel dagligdag.

Værdifulde kompetencer
Efter beslutningen var taget, blev han opmærksom på, at R&D søgte en medarbejder med hans kvalifikationer til at være ansvarlig for de daglige test på Siemens’ testbænken. “Mange af mine kompetencer som maskinmester passer godt til dette job,” fortæller Tage. “Testbænken drives eksempelvis af et stort hydraulikanlæg, og har mange bevægelige dele, hvilket jeg også har arbejdet med på de store skibe. Samti­dig er her også en del elektronik, hvilket vi også har i maskinrummet til søs.”

Daglige tests
Når Tage møder ind om morgenen, starter han med at tjekke hele anlægget. Dog har han primært fokus på alle de bevægelige dele for at sikre, at alt er ajour før dagens test påbegyndes. Her skal han oftest gennemføre forskellige test efter en plan, som er udarbejdet af kollegerne Martin og Mads i samar­bejde med Siemens. “Oftest tester vi forskellige scenarier over et par dage, og foretager efterfølgende ændringer på testbænken på baggrund af resul­taterne, som efterfølgende testes på ny. I den proces er jeg ansvarlig for at udarbejde dokumentation til Siemens på de gennemførte tests,” siger Tage. “Hvis det kræves, så sørger jeg også for at lave de specificerede ombygninger på testbænken.”

Det rigtige valg
Tage er rigtig godt tilfreds med at have skiftet søen ud med testbænken hos R&D. “Jeg har det rigtig godt i min nye hverdag, hvor jeg kan være med til at præge udviklingen for R&D. Gennem­førelse af test er et forholdsvis nyt kompetenceområde hos R&D, og det er spændende at være med til at sætte det i system. Samtidig har jeg også et rigtig godt samarbejde med mine kolleger hos R&D samt de ansvarlige hos Siemens, hvilket jeg sætter stor pris på.”

 

R&D Test Systems
Sigma 3
8382 Hinnerup
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37844179

Kontaktperson

PU
Peter Ulrikkeholm
Business Manager
+45 26118084 peu@rdas.dk

Send til en kollega

0.047