23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Når 500 tegninger, 160 m3 og 62 tons skal gå op...

En af de seneste leverancer fra Ålsrode Smede & Maskinfabrik er en kæmpetragt til havnen i Grenaa. Det er en kolos med en vægt på 49 tons i tom tilstand, 13 meter høj og et topareal på 90m2. Naturligvis udviklet i Autodesk Inventor.

- Det er ikke det største emne, vi har bygget, men det er et af de helt store med en vægt på 49 ton. Vi har ikke bygget en så stor tragt tidligere, så vi har brugt meget energi på projekteringen, der i alt har krævet næsten 500 timer hos vores tekniske tegner og resulteret i 500 tegninger af tragten og alle mulige detaljer, fortæller Brian Basse, adm. direktør hos Ålsrode Smede & Maskinfabrik, og tilføjer at selve tragten kan rumme 160 kubikmeter, og at selv et af de helt store vogntog med en vægt på 62 ton kan køre under den.

- Vi har ret store forventninger til at kunne udnytte de erfaringer, vi har fået fra dette projekt, fordi vi ved, at der rundt om på havnene står mange ældre tragte, der trænger til udskiftning. Hertil kommer speditører, foderstoffirmaer og mange andre, der kunne have behov for en udskiftning af deres tragt, siger Brian Basse.

Software fra Autodesk og NTI
På fabrikken i Grenaa har man forberedt tragten som et kæmpe samlesæt, der er transporteret til Grenaa Havn, hvor tragten samles. I denne proces har vi haft uvurderlig hjælp fra vores 3D-softvare (Autodesk Inventor), som har gjort, at vi har kunnet udvikle en 100% digital prototype med alle relevante data, fortæller Thomas Wilkens Pedersen, som er produktionsteknolog og CAD-ansvarlig i firmaet. Han nævner også, at Inventor-filerne har kunnet danne baggrund for de styrkeberegninger af konstruktionen, som – lovmæssigt – er foretaget af en ekstern ingeniør.

NTI TOOLS
Ålsrode Smede & Maskinfabrik har gennem mange år anvendt Autodesk Inventor Professional og Autodesk Vault samt AutoCAD LT. Senest har man fået installeret NTI TOOLS. Det giver en række fordele. Thomas Wilkens Pedersen, nævner blandt andet funktionerne ”Property Manager” og ”Create Drawing”.

Se videoen fra Grenaa Havn til højre for artiklen.

Læs hele historien her

NTI A/S
Lejrvej 15
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12252528

Send til en kollega

0.047