23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Seco Tools sætter ambitiøst mål

Seco Tools har besluttet at yde et stærkt bidrag til den cirkulære økonomi. De næste år vil virksomheden fokusere på genanvendelse og reduktion af affalds- og kassationsmængderne for at nå det ambitiøse mål om en cirkularitet på hele 90 % inden 2030.

Cirkulær økonomi i Seco Tools
Cirkulær økonomi er en kompleks størrelse med mange aspekter, men genanvendelse er et afgørende fokusområde, når vi vil bruge jordens begrænsede ressourcer på en måde, så vi opnår maksimal værdi og udnyttelsesgrad.

Genanvendelse kommer også til at spille en afgørende rolle for Seco Tools i arbejdet med at nå målet om en cirkularitet på 90 % inden 2030, der kommer til at bygge på omfattende ændringer af både processer og forretningsmetoder.

”Det er et udfordrende mål, men vi mener, at det er afgørende vigtigt for både vores virksomhed og vores forretning,” forklarer Ted Forslund, som er Sustainability & Audit Coordinator hos Seco Tools. ”I Seco Tools er vi allerede nået langt i forhold til at indføre gode genanvendelsesprocesser i vores egen produktion. Nu vil vi gerne udvikle et partnerskab med vores kunder, så de kan se værdien i, at vi tilbagekøber værktøj fra dem, så vi skaber en lukket cirkel, hvor så lidt som muligt går til spilde.”

Bedre global ressourceudnyttelse
Når man ser på den globale ressourceudnyttelse, genanvendes eller genvindes kun 8,6 % af ressourcerne. Det betyder, at over 90 % kun bruges én gang, hvorefter materialerne bortskaffes. Seco Tools’ forretningsform betyder, at vi står i en unik position, hvor vi kan påvirke udviklingen i positiv retning. Derfor tilbyder vi nu vores kunder at tilbagekøbe værktøj, der har nået udløbet af levetiden, hvorefter vi sørger for at genanvende eller genvinde det, så materialerne udnyttes i størst muligt omfang. ”Når vi tilbagekøber og genvinder udtjent udstyr, reducerer vi behovet for indkøb af nye materialer og bidrager til en reduktion af klima­påvirkningen. Det er en win-win-situation for alle, også miljøet,” påpeger Ted Forslund.

Der er globalt en voksende bevidsthed om at reducere miljøpåvirkningerne, og både leverandører og kunder fokuserer på og arbejder hårdt på initiativer, der skal vende udviklingen. ”Kunderne har taget godt imod vores tilbud om tilbagekøb,” fortæller Ted Forslund og fortsætter: ”De ved, at det værktøj, vi fremstiller af genbrugsmaterialer, er af samme høje kvalitet og standard, så de ikke oplever nogen form for kvalitetsforringelse. De opfatter det som positivt, at der er ved at opstå et marked for tilbagekøb af udtjent værktøj. Så vores opgave er at fortælle om muligheden og gøre det til en integreret del af vores aktiviteter og vores forretningsmæssige relationer.”

Kompleks opgave
I en cirkulær økonomi er genvinding et vigtigt aspekt, og det er reduktion, reparation og genbrug også. ”Det her er én af de vigtige komponenter, men vi er nødt til at se på dem alle. Blandt andet vores produkters livscyklus – hvordan kan vi konstruere dem, så levetiden bliver længere? Så de kan genanvendes eller genvindes ved udløbet af levetiden? Og hvordan kan vi fremstille vores produkter ved hjælp af grøn energi og bæredygtige forsyningskæder? Kernen i den cirkulære økonomi er at bevare den værdi, vi allerede har skabt,” forklarer Ted Forslund.

Genanvendelse og genvinding bidrager til at minimere mængden af affald, men det er langt fra den eneste metode. Der er en lang række områder, hvor man kan sætte ind for at stoppe spildet af værdifulde ressourcer, blandt andet logistikken i forsyningskæderne, sortering, lagerbeholdninger, risikostyring, energiproduktion – og udvikling inden for molekylærbiologi og polymerkemi. Omkostningseffektiv indsamling og behandlingssystemer i bedre kvalitet samt effektiv segmentering vil bidrage til at øge Seco Tools’ bidrag til udviklingen frem mod en cirkulær økonomi.

Et af de største problemer i forbindelse med miljø- og klimaindsatsen har været selve det enorme omfang af opgaven, men Ted Forslund mener, at Seco Tools’ mål om en cirkularitet på 90 % i 2030 er realistisk. ”Det er vigtigt, at vi samarbejder med vores leverandører og kunder for at tage hånd om den globale udfordring. Hvis vi gør det, kan vi skabe mere værdi og mindre affald, til glæde for vores planet – endnu engang er det en ren win-win-situation," slutter han.

Få yderligere oplysninger om cirkulær økonomi ved at kontakte en lokal Seco-repræsentant eller ved at gå til vores webside om bæredygtige forretningsmål.


 

Seco Tools A/S
Kirkebjerg Allé 88 St
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55273812

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047