23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvor ofte bør man skifte olie på sin vakuumpumpe?

Det er vigtigt at skifte olie regelmæssigt på en vakuumpumpe for at opretholde dens optimale ydeevne og forlænge levetiden. Frekvensen af olieskift afhænger dog af flere faktorer, herunder pumpeproducentens anbefalinger, driftsforholdene og den anvendte olie.

Udløber
22. juni 2027

Generelt anbefales det at skifte olie i en vakuumpumpe hver 3-6 måneders drift. Dette interval kan dog variere afhængigt af følgende faktorer:

  • Producentens anbefalinger: Det er vigtigt at følge producentens specifikke retningslinjer og anbefalinger for olieskift. Disse oplysninger kan normalt findes i brugerhåndbogen eller tekniske specifikationer.
  • Driftsforhold: Hårdere driftsforhold, såsom høje temperaturer eller høj belastning, kan påvirke oliens levetid og kvalitet. I sådanne tilfælde kan hyppigere olieskift være nødvendigt.
  • Olietype: Den type olie, der anvendes i vakuumpumpen, kan også påvirke olieskiftintervallet. Nogle olier er designet til at have længere levetid og bedre beskyttelse mod slid og nedbrydning, hvilket kan tillade længere intervaller mellem olieskift.

Det anbefales altid at overvåge oliens tilstand og kvalitet løbende. Hvis olien bliver forurenet, beskadiget eller mister sine smørende egenskaber, kan det være nødvendigt at skifte den tidligere end det sædvanlige interval.

Smøremidler kan ikke bruges på ubestemt tid, da de bliver ældre over tid og deres kvalitet forringes. Ældning skyldes blandt andet høje temperaturer, oxidation, kemisk og fysisk reaktion med produktionsmidler. Alt dette kan eksempelvis føre til dannelse af slam, harpiks, krystallisation og syrer.

Et olieskift inden for de planlagte serviceintervaller er vigtig for din vakuum pumpes holdbarhed. Længden af ​​olieskiftintervallerne varierer afhængigt af valget af olie. Syntetiske olier med specielle tilsætningsstoffer er for eksempel mere modstandsdygtige end mineralolier.
 

Vigtig viden i relation til din olies levetid
Holdbarheden af din olie afhænger af mange parametre. En vigtig faktor er temperaturen. Mineralolier har normalt en maksimal temperaturgrænse på 80 ° C. Over denne temperatur kan det siges på en meget forenklet måde, at en temperaturstigning på 10 ° C medfører en reduktion af olielevetiden med 50%. Dette resulterer i en fortykkelse af olien.

Syntetiske olier kan drives permanent ved 100 til 160 ° C afhængigt af typen.

PFPE olier op til maksimalt 250 ° C permanent temperatur, lavere maksimale temperaturer skal overholdes afhængigt af procesmediet. PFPE-olier er ikke udsat for typisk ældning af olie, da de næsten er inaktive.

På den anden side, hvis en pumpe bruges for koldt, kan vanddamp eller andre dampe kondensere. Kondenseret væske kan medføre tab af smøreegenskaber eller korrosion i pumpen.

Kontakt Granzow A/S  for yderligere info eller fagkyndig vejledning.
Tlf.: 43 20 26 00
E-mail: info@granzow.dk
Web: www.granzow.dk

Vi har mere end 87 års erfaring og tilbyder et stort udvalg af forskellige produkter inden for lufttryk både til små og store virksomheder på tværs af mange brancher.

Granzow A/S
Ejby Industrivej 26
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43243519

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047