23948sdkhjf
Del siden
Annonce

IDOM forbedrer sikkerheden og effektiviteten i nukleare projekter med PIPESTRESS

I takt med at det globale pres for bæredygtig energi intensiveres, er atomkraft ved at blive en afgørende aktør i bestræbelserne på at opnå en kulstoffattig fremtid. Med betydelige investeringer fra lande i atomalliancen, især Frankrig, er atomenergi klar til at sætte nye rekorder i 2025. IDOM, et multinationalt konsulent-, ingeniør- og arkitektfirma, er på forkant med denne overgang og leverer specialiserede tjenester til atomindustrien i 30 lande.

Udløber
31. oktober 2024

Udfordringen  
  
IDOM stod over for stigende udfordringer, da virksomheden udvidede sin globale tilstedeværelse, især med hensyn til nøjagtig beregning af rørdynamik og sikring af strukturel validering af sine projekter. Avancerede muligheder for stressberegninger og overholdelse af strenge sikkerhedsstandarder var afgørende for at opfylde disse krav. For at løse disse udfordringer anvendte IDOM PIPESTRESS-software i flere vigtige projekter på de nukleare anlæg i Tricastin, Chinon, Blayais, Cruas og Gravelines. Målet var at revurdere og potentielt redesigne rørspændingsanalyser for at forlænge disse anlægs levetid.  
  
Løsningen  
  
PIPESTRESS er et afgørende værktøj i den nukleare sektor, der følger internationale standarder og overholder strenge regler for rørledninger som RCCM, KTA, DIN og ASME. Softwaren giver mulighed for præcise spændingsberegninger og strukturel validering, hvilket er afgørende for de strenge analyser, der kræves i forbindelse med sikkerheden på atomkraftværker. Luis Briceño, rørspændingsingeniør hos IDOM, fremhævede kompleksiteten og de tekniske justeringer, der er nødvendige for nukleare projekter, og understregede den vigtige rolle, som PIPESTRESS spiller i forhold til at imødekomme disse udfordringer.  
  
Implementering og resultater  
  
Implementeringen af PIPESTRESS involverede en stringent metode til at forbedre dynamikken og responsdataene for forskellige rørsystemer. Projektet blev udført i to faser: udformning af rørspændingsanalyser for at kvalificere spændinger og bestemme belastningskrav og validering af støttestrukturen med detaljerede spændingsberegninger. Fleksibiliteten i PIPESTRESS gjorde det muligt for IDOM at udtrække de nødvendige data effektivt, hvilket sparede tid og sikrede overholdelse af sikkerhedsstandarder.  

De vigtigste resultater fra projektet omfatter:    

  • Forbedret sikkerhed og bedre analyser for nukleare projekter gennem en ny kodebygger.  
  • Overholdelse af nukleare koder som RCCM, KTA, DIN og ASME.  
  • Evnen til at skabe komponentlinjeacceleration for at forbedre sikkerheden, levetiden og ydeevnen for rørsystemer.  

At bevæge sig fremad  
  
Kontinuerlig træning og softwaretilpasning er afgørende for en vellykket brug af PIPESTRESS. IDOM leverede i samarbejde med Hexagon omfattende træning og support for at øge kendskabet til sit nukleare rørstress-team. Dette partnerskab gjorde det muligt for IDOM at forbedre den strukturelle analyse og røranalysen af responsspektre, hvilket sikrer bedre beslutningstagning og intelligens på tværs af aktivets livscyklus i industriprojekter.  
  
Hvis du vil vide mere om kundehistorien, kan du læse hele casestudiet her 


  

Hexagon Manufacturing Intelligence AB
Filargatan 3
632 29 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
CVR nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063