23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Optimer varmebehandlingen og reducer energiforbruget med Ohmsk opvarmning

Vil du optimere din produktion af fødevarer og samtidig sænke energiforbruget - måske endda gøre varmbehandlingen CO2 neutralt? Så er Ohmsk opvarmning løsningen for dig.

Fødevareindustrien står over for betydelige udfordringer, når det kommer til energiforbrug ved varmebehandling af flydende produkter. Traditionelle varmevekslere som plade- og rørvekslere kræver store mængder energi og tid for at sikre de korrekte temperaturer. Her tilbyder teknologien Ohmsk opvarmning en innovativ løsning, der allerede er i brug hos flere af de førende producenter. Denne teknologi kan reducere energiforbruget, samtidig med at den mindsker råvarespild, sænker omkostningerne og opretholder høj produktkvalitet i både lav- og højviskøse fødevarer – både med og uden partikler.
 
Ohmsk opvarmning – avanceret teknologi med høj præcision
 
Ohmsk opvarmning fungerer ved at lede elektricitet direkte gennem fødevarerne, hvor de fungerer som en elektrisk modstand. Denne metode sikrer en hurtig og ensartet fordeling af varme i hele produktet, hvilket gør den langt mere effektiv sammenlignet med traditionelle varmevekslere. Teknologien opnår en virkningsgrad på 96 % og en præcis temperaturregulering med en nøjagtighed ned til 0,3 grader, hvilket reducerer risikoen for overophedning, som kan skade smag og kvalitet.
Philip Ellegaard Andersen, Area Sales Manager Food & Beverage hos Alflow, understreger fordelene ved denne teknologi: ”Ved at omdanne elektrisk energi til varme direkte i produktet, sikres en høj effektivitet og en skånsom varmebehandling, som kan være afgørende for at bevare produktets kvalitet.”
 
Bæredygtig teknologi med CO2-reduktion
 
Når Ohmsk opvarmning kombineres med vedvarende energikilder som sol- og vindenergi, tilbyder den ikke kun energibesparelser, men også en betydelig reduktion af CO2-aftrykket. Dette gør teknologien særligt attraktiv for virksomheder, der ønsker at reducere deres miljøpåvirkning og overholde bæredygtighedsmål.
 
Fleksibel anvendelse – også til følsomme produkter
 
En anden væsentlig fordel ved Ohmsk opvarmning er dens evne til at håndtere fødevarer med store partikler samt varmefølsomme produkter. Teknologien er ideel til varmebehandling af proteinholdige fødevarer, der normalt er tilbøjelige til at denaturere eller koagulere under traditionel opvarmning. Denne skånsomme behandlingsmetode sikrer en homogen temperaturfordeling og eliminere risikoen for produkt-påbrænding, grundet produktet har den højeste temperatur og dermed ingen varmeoverflader.
”Teknologien er særligt velegnet til produkter som mælkeprodukter, marmelader, frugtstykker i sirup og saucer, hvor en skånsom varmebehandling er nødvendig for at bevare både smag og tekstur,” forklarer Philip Ellegaard Andersen.
 
Skræddersyede løsninger til fødevareindustrien
 
Alflow leverer kundetilpassede Ohmske opvarmningsanlæg, der er typegodkendte og fremstillet i materialer, som opfylder de strengeste hygiejnekrav. Anlæggene er ikke kun energieffektive, men også designet til at være servicevenlige og miljøvenlige, hvilket gør dem til en ideel løsning for moderne fødevareproducenter, der ønsker at optimere deres produktionsprocesser.
Med Ohmsk opvarmning kan fødevareindustrien tage et væsentligt skridt mod mere energieffektive og bæredygtige produktionsmetoder, samtidig med at de sikrer høj kvalitet og fødevaresikkerhed og i visse tilfælde længere produktionstid.
 
Er du interesseret i at høre mere om Ohmsk opvarmning og få regnet din businesscase, så tag fat i Philip Ellegaard Andersen, Area Sales Manager – Food & Beverage på +45 2917 3230

Alflow Scandinavia A/S
Industrivej Vest 36
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28120826

Kontaktperson

PEA
Philip Ellegaard Andersen
Area Sales Manager
+45 29173230 pea@alflow.dk

Send til en kollega

0.203