23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Én gnist kan udløse katastrofen: Brandsikring imødekommer skærpede krav fra forsikringsselskaberne 

I en branche, hvor én gnist er nok til at udløse en støveksplosion eller brand, er god forebyggelse afgørende. Virksomheder inden for træindustrien oplever i dag skærpede krav fra forsikringsselskaberne, som blandt andet stiller krav om gnistdetektering i produktionslokaler for at blive forsikringsdækket. 

Der er godt 2.000 virksomheder inden for træindustrien, hvor halvdelen af disse beskæftiger sig med møbelproduktion, mens en tiendedel er savværker. De resterende virksomheder fremstiller typisk gulve, plader, emballage, bygningsartikler og andre træprodukter.

I takt med at produktionsenhederne i træindustrien bliver større og mere komplekse, øges risikoen for brand og eksplosion. Derudover er der mange processer, som kan føre til brand eller eksplosion, når der arbejdes med træ. Virksomheder stilles over for lovmæssige krav om at beskytte medarbejdere, produktionsanlæg og bygninger. Derfor vælger flere virksomheder at installere gnistdetekteringsanlæg i forbindelse med deres brandsikring.

Skærpede krav fra forsikringsselskaberne

Forsikringsselskaberne har reageret på de øgede risici i træindustrien ved at indføre strengere sikkerhedsforanstaltninger. Særligt processikkerhed er i større fokus, hvilket resulterer i mere fokus på forebyggelse, da forsikringsbranchen gennem flere år har oplevet økonomiske tab, kravene er ikke noget som de enkelte forsikringsselskaberne står alene med men også øget krav fra genforsikringsselskaberne. Det skaber et pres på virksomhederne for at implementere mere effektive forebyggelsesløsninger. 

- Der er en større bevidsthed om brandsikkerhed i dag. Tidligere undlod virksomheder måske at nævne risici af frygt for højere præmiebetalinger, men nu taler man åbent om dem. Ansvaret for sikkerheden fylder mere, og ingen kan frasige sig ansvar længere. Heller ikke dem, der leverer udstyr til produktioner som underleverandører, siger René Hvidkær Jørgensen, direktør i Safevent. 

Safevent er specialister i brandforebyggelse med avancerede gnistdetekterings- og slukningsanlæg, der griber tidligt ind i brandens udvikling. I stedet for at håndtere brande og eksplosioner efter de er opstået, sigter Safevents systemer mod at detektere og slukke tændkilder, før de kan udvikle sig til farlige situationer. Flere virksomheder i træindustrien har derfor valgt at implementere løsninger fra Safevent som en del af deres brandsikring og imødekomme kravene fra forsikringsselskaberne.

Safevent tilbyder derudover serviceaftaler på alle leverede løsninger og produkter og anbefaler, at alle anlæg serviceres én gang årligt for at sikre optimal funktion og vedvarende beskyttelse mod brand og eksplosion.

Om Safevent

Safevent tilbyder sikkerheds løsninger til forebyggelse og håndtering af brande og eksplosioner til produktionsanlæg og maskiner i alle industrier.

Industrier hvor der opstår støvfyldte områder, som f.eks. i Træ, re-cykling, fødevare og korn- og foderstoffer. 

Særlig farligt er processer hvor støv akkumuleres som en del af processen eller i filtre anlæg. 

Safe Vent
Egholmvej 5B
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38999605

Kontaktperson

RHJ
René Hvidkær Jørgensen
+45 21628242 rh@safevent.dk

Send til en kollega

0.062