23948sdkhjf
Del siden
Annonce

prædiktiv vedligeholdelse: Hvad er det?

Læs bloggen for at finde ud af, hvad prædiktiv vedligeholdelse er, dens fordele og udfordringer og dens betydning for datadrevne, aktivintensive industrier.

Din organisation er afhængig af sine aktiver hver eneste dag. Uanset om det er en rørledning på dit største raffinaderi, procesudstyr på et kerneområde eller en nyindkøbt rendegraver, kan en uventet fejl resultere i dyr nedetid, endnu dyrere reparationer og endda overskredne produktionsfrister. Det bør være en prioritet for enhver virksomhed at være på forkant med udviklingen ved at forudse fremtidige vedligeholdelsesbehov, før der opstår nedbrud.  
  
Forudseende vedligeholdelse gør det muligt for virksomheder at identificere vedligeholdelsesbehov, før der opstår nedbrud, så nedetid planlægges, og udgifterne reduceres. Markedet for prædiktiv vedligeholdelse forventes at vokse med 26,2 % inden 2030. Læs videre for at finde ud af, hvordan din virksomhed kan komme med på trenden og bruge prædiktiv vedligeholdelse til at holde projekterne inden for tidsplanen og budgettet.  
Hvad er prædiktiv vedligeholdelse?  
Forudsigende vedligeholdelse er en fremadrettet strategi, der udnytter moderne teknologi og sofistikerede algoritmer til at forudse og håndtere vedligeholdelsesbehov. Målet med prædiktiv vedligeholdelse er at minimere unødvendig vedligeholdelse og reducere behovet for reaktiv vedligeholdelse, når noget går galt. Det sker ved hjælp af sensorer, dataanalyse, præstationsmodellering og andre teknikker.

Fordele og udfordringer ved prædiktiv vedligeholdelse  
  
Forebyggende vedligeholdelse er en omkostningseffektiv og pålidelig strategi. Lad os dykke ned i nogle af de mange fordele.  
  
Øget oppetid  
  
Er du træt af at gå fra den ene uventede fejl til den næste eller aldrig at vide, om den næste planlagte vedligeholdelse virkelig er nødvendig? Hexagons forskning har vist, at en asset management-løsning, der understøtter prædiktiv vedligeholdelse, kan resultere i et gennemsnitligt fald på 5-15 % i nedetid for kritiske aktiver. Forudsigende vedligeholdelse giver din virksomhed de data, den har brug for til at reducere uforudset nedetid og holde planlagt nedetid til det, der er strengt nødvendigt for aktivets ydeevne.  
  
Reducerede vedligeholdelsesomkostninger  
  
Når man kun vedligeholder aktiver, når de rent faktisk har brug for det, og samtidig reducerer nedetiden og de dyrere reparationer, der ofte er resultatet af udstyrssvigt, bruger man også færre penge. McKinsey fandt ud af, at 50 % af de faste omkostninger på et typisk kemisk anlæg er vedligeholdelsesrelaterede.  
  
Forudseende vedligeholdelse reducerer i høj grad disse omkostninger. For eksempel har Tecnichapa, en producent af metalkomponenter, reduceret deres vedligeholdelsesomkostninger med 15 %, sænket anlæggets energi  
  
omkostninger med 30 % og reducerede omkostningerne til eksterne underleverandører med 25 % ved at bruge en asset management-løsning, der understøtter forebyggende vedligeholdelse. Med mere indsigt i den aktuelle tilstand for alle dine aktiver kan du føle dig mere sikker på, at din virksomhed vil holde sig til sit vedligeholdelsesbudget.  
  
Forbedret produktivitet  
  
Forudsigende vedligeholdelse hjælper aktiverne med at fungere, som de skal, mere konsekvent. McKinsey har også fundet ud af, at uplanlagt nedetid er den største årsag til tabt produktion på en typisk kemisk fabrik. Og et asset management-værktøj med forudsigende vedligeholdelsesfunktioner kan føre til en 10-30 % forbedring af vedligeholdelsespersonalets produktivitet. Som følge heraf oplever organisationer øget salg og højere effektivitet i udstyret. Alt forbliver på sporet, medarbejderne kommer mere ned i gear, og produktiviteten stiger.  
  
Forudsigende vedligeholdelse kommer selvfølgelig også med sin andel af potentielle udfordringer. Her er et par vanskeligheder, som organisationer kan stå over for, når de implementerer en strategi for forebyggende vedligeholdelse.  
  
Øget investering på forhånd  
  
Omkostningerne ved at implementere en predictive maintenance-strategi, herunder sensorer og andre værktøjer, afskrækker nogle organisationer. Men investeringsafkastet er de indledende omkostninger værd, og din virksomhed kan reducere udgifterne til en vis grad ved kun at anvende forebyggende vedligeholdelse på de højest prioriterede aktiver, som vil få mest gavn af denne tilgang. Ved at styre kritiske aktiver på denne måde kan man forbedre oppetiden, øge den samlede produktion og forbedre virksomhedens bundlinje.  
  
Find den rigtige software  
  
Det er lettere sagt end gjort at vælge en intuitivt designet platform, der indeholder alle de funktioner, der er nødvendige for at understøtte forebyggende vedligeholdelse. Se efter en holistisk løsning, der fokuserer på asset performance management og giver alle de vedligeholdelsesfunktioner, din virksomhed har brug for, på ét sted, lige fra digitalisering af vedligeholdelsen til opbygning af strategier for risikominimering og meget mere. Den bør også understøtte din organisations frontlinjearbejdere med en mobiltilgang og en integreret app, så de kan indsamle og gennemgå data, uanset hvor de befinder sig med en internetforbindelse, og udføre arbejdet mere effektivt.  
  
Ikke en størrelse, der passer til alle  
  
Hver del af din virksomheds vedligeholdelsesstrategi bør være skræddersyet til dens specifikke behov, og forebyggende vedligeholdelse er ingen undtagelse. At anvende en prædiktiv vedligeholdelsestilgang på alle aktiver uden at skelne vil resultere i unødvendig kompleksitet og for høje omkostninger. Tag dig tid til at vurdere, hvilken vedligeholdelsesteknik der passer bedst til hvert enkelt aktiv, og vælg den rette måleteknologi til det udstyr, der vil have gavn af forebyggende vedligeholdelse.  
  
Sådan kommer du i gang med prædiktiv vedligeholdelse  
  
At opbygge en plan for forebyggende vedligeholdelse er en proces i flere trin. Den begynder med at bestemme, hvilke aktiver der vil have gavn af en prædiktiv vedligeholdelsestilgang, før man identificerer, hvilke målinger der bedst indikerer behovet for vedligeholdelse for hvert aktiv. Så er det tid til at anskaffe og opsætte de nødvendige sensorer og software og forbinde hvert stykke teknologi med din vedligeholdelsesplatform. Opbyg en robust database fyldt med de oplysninger, der er nødvendige for at træffe intelligente vedligeholdelsesbeslutninger for dine aktiver, og udnyt historiske datamodeller og producentens præstationsdata for at fremskynde time-to-value. Når dataene viser, at det er tid, skal du planlægge og udføre selve vedligeholdelsesarbejdet.  
  
Predictive maintenance er et must for alle datadrevne organisationer, der ønsker at udvikle en intelligent vedligeholdelsesstrategi, der er skræddersyet til deres unikke aktiver.  
  
Hvis du vil vide mere, kan du læse hele bloggen her 

Hexagon Manufacturing Intelligence AB
Filargatan 3
632 29 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
CVR nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047