23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ingen vandrehistorier - Vi tester

Vi tester og får svar på vores kunders daglige problemstillinger

Vi får jævnligt spørgsmål fra vores kunder om, hvilket materiale de skal anvende til en udendørs applikation. De fleste af os vil være tilbøjelige til at bruge, som standard, en rustfri kvalitet til udendørs brug. Mange er også klar over, at der findes gode galvaniserede overflader, som sagtens kan klare sig udendørs. Nu har det vist sig, at der er stor forskel i overfladebehandlingen og rustfrie kvaliteter på beslag og befæstelse.

For at komme dette til livs, har vi lavet vores egen testanordning, som består af et akvarium med pumpe og fontæne fyldt med 5% saltvand (Middelhavet har 3,5% saltindhold). 

Produkterne bliver placeret på en hylde over vandniveauet, og bliver kontinuerligt overrislet med vand i fx. 1 måned, hvorefter de bliver stående yderligere 1 måned i akvariets fugtige saltede omgivelser. Ved at bruge samme emne i forskellige materialer og ved samme påvirkning, kan man sammenligne hvilken effekt testen har haft. 

I videoen nedenfor kan man se 4 forskellige gevindtnitter udsat for den samme påvirkning, og placeret på en rusten plade. Målet er at sammenligne aluminium, galvaniseret stål, rustfrit (304) og en syrefast (316L) nitte. Det er tydeligt, at alumium blver mat, men ser ok ud, mens den galvaniserede nitte tydeligt har fået et lag af zinkoxid og rød rust på flangen.  Den rustfrie nitte er derimod ikke påvirket af saltvandet, men har fået anløbet rust pga. stålpladen, og den syrefaste nitte har kun fået en let misfarvning, der hvor den lå på stålpladen. 

Ovenstående test hjælper kunden med at træffe den rette beslutning - hvilket materiale eller overflade man skal benytte sig af i den givne situation. Du er velkommen til at kontakte os med din opgave.

Følg os på LinkedIn, hvor vi løbende lægger nye løsninger og produkter op. 

www.praestmark.dk   •   38 88 44 00   •   sales@praestmark.dk

Præstmark A/S
Staktoften 1
2950 Vedbæk
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK87801314

Kontaktperson

PS

Send til en kollega

0.047