23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fremragende bæredygtighed: Pfeiffers engagement i innovation og miljømæssig ansvarlighed

I en verden, der står over for de presserende udfordringer i forbindelse med klimaforandringer, har opfordringen til handling aldrig været højere. Med svindende naturressourcer og stigende globale temperaturer bærer især produktionen et enormt ansvar for at modvirke dette.  For Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions – et medlem af den globale Busch-koncern – er dette ansvar ikke en pligt, det er en dybtgående forpligtelse: Ansvarlig virksomhedsledelse, reduktion af CO2 -udledninger og minimering af energiforbruget er grundlæggende for Pfeiffers virksomhedsstrategi. Virksomheden er dedikeret til at gøre hele sin værdikæde bæredygtig samt reagere på det stigende antal kunder, der prioriterer effektivitet og bæredygtighed i deres indkøbsbeslutninger.

Udløber
25. oktober 2025

Pfeiffer fremmer en mere bæredygtig fremtid ved at udvikle innovative, energieffektive vakuumteknologier, der også forbedrer bæredygtigheden af kundernes anvendelser. Derudover er virksomheden også forpligtet til at gøre sine egne produktionsprocesser grønnere, hvilket afspejler virksomhedens engagement i økologisk, økonomisk og socialt ansvar. Dette engagement understreges yderligere af virksomhedens aktive deltagelse i talrige bæredygtighedsinitiativer.

Deltagelse i anerkendte bæredygtighedsinitiativer fremmer bæredygtig forretningspraksis

Som en del af sit engagement i bæredygtig forretningspraksis har Pfeiffer forpligtet sig til at implementere de ti principper i FN’s Global Compact. Det blev grundlagt af FN i 2000 og er verdens største bæredygtighedsinitiativ, der samler over 13.000 virksomheder fra 160 lande. Ved at tiltræde forpligter Pfeiffer sig til at tilpasse sine strategier og handlinger til de foruddefinerede principper om menneskerettigheder, arbejdsstandarder, miljøbeskyttelse og antikorruption. Årlig rapportering af aktiviteter på disse områder sikrer gennemsigtighed og viser virksomhedens fremskridt.

Semiconductor Climate Consortium (SCC) er et banebrydende globalt initiativ, der fremmer samarbejde i hele halvlederindustriens værdikæde for at reducere udledningen af drivhusgasser. Som stiftende medlem er Pfeiffer specifikt engageret i klimabeskyttelse. Medlemsvirksomhederne udvikler fælles tilgange til at støtte Parisaftalen og nå 1,5 °C-målet.

Denne forpligtelse til en mere bæredygtig Semicon-industri støttes også af en anden virksomhed i Busch-koncernen, der fremstiller produkter og systemer: centrotherm clean solutions, en førende leverandør af gasreduktionssystemer primært til denne højteknologiske industri. Ved fremstillingen af mikrochips påføres der isolerende og ledende lag på wafere – tynde siliciumskiver, der fungerer som fundament for mikrochipsene. Forskellige procesgasser, nogle med højt globalt opvarmningspotentiale, anvendes i flere produktionstrin. Uden korrekt behandling kan disse gasser bidrage betydeligt til miljøskader. De avancerede gasreduktionssystemer fra centrotherm clean solutions er specifikt designet til at reducere det globale opvarmningspotentiale for disse procesgasser og sikre en mere miljøvenlig og ansvarlig produktion. Ved effektivt at neutralisere skadelige udledninger spiller virksomheden en vigtig rolle i at gøre det muligt for semicon-producenter at opfylde både lovkrav og deres bæredygtighedsmål, hvilket driver branchen mod en renere og grønnere fremtid.

Derudover deltager Pfeiffer i Science Based Targets Initiative (SBTi), som ledes af internationale organisationer som FN’s Global Compact og World Wide Fund For Nature (WWF). Initiativet kræver, at virksomhederne opstiller videnskabeligt funderede mål for emissionsreduktion, der skal være implementeret senest i 2050. Med denne forpligtelse viser Pfeiffer sit stærke engagement i at gøre en betydelig forskel i kampen mod klimaforandringer.

Priser for bæredygtighedstiltag

Virksomhedens resultater inden for bæredygtighed er allerede blevet anerkendt flere gange: Pfeiffers fabrik i Asslar, Tyskland, blev for anden gang tildelt guldmedaljen i den anerkendte EcoVadis-bæredygtighedsvurdering, hvilket placerer virksomheden blandt de bedste 2 % af alle verdensomspændende vurderede produktionsvirksomheder. Denne pris gives på en række bæredygtighedskriterier, herunder miljøpåvirkning, arbejdstager- og menneskerettigheder, etik og bæredygtige indkøb. Den fremhæver virksomhedens førsteklasses system til håndtering af drivhusgasser og det ambitiøse dekarboniseringsprogram baseret på videnskabeligt funderede og bindende mål.

"Denne anerkendelse understreger vores urokkelige engagement i at forbedre vores bæredygtighedsinitiativer. På trods af allerede høje standarder lykkedes det os at forbedre vores ydeevne yderligere i forhold til sidste år og øge vores samlede score. At blive tildelt EcoVadis-guldmedaljen for anden gang i træk er en stor motivation for hele vores team til at fremme vores indsats yderligere i det kommende år," siger Thilo Rau, CIO hos Pfeiffer.

Pfeiffers anlæg i Yreka, Californien, blev hædret som den første modtager af Blue Sky Business Partner Luminary Award i Californiens serviceområde. Prisen uddeles til virksomheder, der dækker 100 % af deres samlede elforbrug med vedvarende energi.

Sustainalytics, et af de førende bæredygtighedsvurderingsbureauer, har klassificeret Pfeiffer som en virksomhed, der er udsat for en middel risiko for at lide væsentlig økonomisk påvirkning fra bæredygtighedsfaktorer. Denne vurdering afspejler en kombination af et miljø med middel risiko og en stærk håndtering af vigtige CSR-spørgsmål. Sustainalytics fremhævede den stærke selskabsledelse, som er med til at reducere selskabets samlede risiko. Derudover har Pfeiffer ikke været involveret i nogen væsentlige kontroverser.

"Vi er dedikerede til vores bæredygtighedsinitiativer og er utrolig stolte af den anerkendelse, vi har modtaget for vores indsats. Ved løbende at optimere vores tiltag og overgå branchestandarderne er det ikke kun vores virksomhed, der får gavn, men også det globale samfund og beskyttelsen af vores planet," siger Wolfgang Ehrk, CEO hos Pfeiffer.

 

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.047