23948sdkhjf

Softwaren der gør de svære svejsninger enkle

Hos Kemppi, der er den førende virksomhed inden for svejseindustrien, udvikler de ikke blot nyt svejseudstyr, men også intelligent software, der skal tilføre værdi til virksomheder ved at gøre de svære svejsninger nemmere og levere ensartede resultater hver gang.

Hos Kemppi bygger de intelligente svejseløsninger, softwaren til svejsestyringen på ekspertbistand og viden, så robotterne tilfører værdi til virksomhederne og skærper konkurrenceevnen.

”Hos Kemppi bruger vi viden fra svejseindustrien og data til at udvikle de løsninger, der tilfører værdi til i den spidse ende,” siger Torben Henriksen, der er Subsidiary Manager hos Kemppi Danmark, og han uddyber:

”Kan man spare eksempelvis blot 20 sekunder pr. emne, når man producerer en serie på flere tusinde, blot ved at lave små justeringer på svejseprocessen, så er stykprisen jo allerede gået ned.”

Kemppi, der lancerer nye produkter to gange om året, udvikler og producerer alle svejsemaskinerne i Finland - sådan har det været siden 1949, hvor virksomheden blev etableret.

”I udviklingen af produkter vægter brugeroplevelse og ergonomi tungt; fx aflaster de nye MIG svejsebrændere GXe modeller fra Kemppi skulderen og armen med helt op til 64 % mere end traditionelt udstyr,” siger Torben Henriksen.

Hos Kemppi bruger vi viden fra svejseindustrien og data til at udvikle de løsninger, der tilfører værdi til i den spidse ende. Torben Henriksen, Subsidiary Manager hos Kemppi Danmark

Robotterne er kommet for at blive

Svejserobotterne er rykket ind hos de danske virksomheder, fordi de leverer ensartet kvalitet, forbedrer arbejdsmiljøet og styrker konkurrenceevnen.

”Ud over robotterne ser vi særligt to trends hos vores kunder; de langsomme og komplekse processer skal optimeres fx ved at bruge modificerede lysbuer, og så bliver data mere og mere værdiskabende for virksomhederne.

De små kollaborative robotter er lette at programmere og betjene, og gør det enkelt for operatøren at skifte svejseprogrammer, hvilket effektiviserer de mere komplicerede opgaver.

”Det svarer til, at operatøren får automatgear i processen. Wise og MAX software til de avancerede maskiner bryder næsten med naturreglerne især på de mere komplicerede opgaver fx ved at kunne svejse med langt stick-out og i narrow gap fuger, hvor små fugevinkler giver kortere svejsetid, færre strenge i svejsningen og derved færre spændinger i den færdige svejsning.”

Hos Kemppi følges viden, interfaces og automatiske funktioner ad i udviklingen af svejseløsninger, intelligent udstyr, software til svejsestyring og ekspertbistand. Svejsegiganten har løsningerne til både krævende industrielle anvendelsesområder og adhoc-svejseopgaver.

Hold styr på det hele i WeldEye

Digitaliseringen betyder også, at alle data omkring lysbuen kan systematiseres og dokumenteres.

”Vi har lanceret WeldEye, der er en cloudbaseret software til dokumentation og styring af svejserens certifikater og håndtering af WPS’er,” fortæller Torben Henriksen.

Fleet Management hjælper også virksomhederne med at registrere hele deres portefølje af produkter. Brugerne kan tilgå deres flåde af udstyr osv. og samle al viden på samme platform. Den viden kan tilgås på tværs af landegrænser, ligesom flere funktioner i svejsemaskinerne kan styres via Bluetooth fra en app, så virksomhederne hurtigt kan få overblik over opgaverne og fremfor alt undgå fejl.

Om:

 Kemppi, der omsætter for 1.4 mia. kr. om året, er en førende virksomhed inden for svejseindustrien. Kemppi beskæftiger over 800 svejseeksperter i 17 lande. Virksomheden arbejder tæt sammen med de danske skoler for svejsere, sponsorerer SkillsDenmark og deltager på et væld af messer. www.kemppi.dk

Kilde: Kemppi

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094