23948sdkhjf

VILAK Skjern løser specialopgave med hjælp fra Wagner Spraytech Scandinavia

Imens industrien har holdt sommerferie, har Wagner Spraytech Scandinavia knoklet for at udbygget VILAKs eksisterende maleanlæg på Industrivej 8 i Skjern. Grundlaget for projektet er at kunne male indvendigt i aluprofiler med specifikke krav, hvilket ikke var muligt at udfører med det eksisterende anlæg.

Derfor har VILAK og Wagner i tæt smarbejde testet konceptet grundigt på forhånd, for at afdække problemstillinger og hvordan de skulle takles. Det har selvfølgelig krævet nogle tests at sikre ophængningsmetoden samt påføringsteknikken var på plads. 

De indledende øvelser blev lavet i Skjern i tæt dialog med VILAK, derefter blev det endelige koncept testet i det store testcenter i Tyskland.

Løsningen blev 18 pistoler af Wagners nyeste model PEA-X1, en pistol til hver profil, PXM pulverkøkken med friskpulverforsyning, Filter stående på ben med Bigbag stativ placeret under for nem håndtering af affaldspulver. Heavy duty traverser og glidebord som er i stand til at positionere pistolerne med en præcision ned til 1mm. Pistolerne justeres til profilerne via en laserscanner, som overvåger profilernes position i højden samt dybden.

Resultatet taler for sig selv når man ser de 18 profiler suse gennem kabinen og en lille pulvermængde påføres ned i profilerne, derefter overtager det oprindelige anlæg og maler profilerne udvendigt.

PEA-X1 – Automatic powder guns by WAGNER

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.172