23948sdkhjf

Industrien vil have viden

[i]Dansk Industri mener, at regeringens plan for arbejdsløse akademikere er fremsynet, med fokus på at bringe mere viden til de små og mellemstore virksomheder. [/i]
- Det er fornuftigt, at regeringen opprioriterer indsatsen for de ledige akademikere. Det er vigtigt, at vi forsøger at bringe den viden og de ressourcer i anvendelse, som disse akademikere udgør, siger direktør Ole Krog, Dansk Industri, i en kommentar til regeringens initiativ Viden er vejen til jobvækst og fortsætter:

- Det er også perspektivrigt, at man sætter særligt de mindre og mellemstore virksomheder i fokus, som ikke har tradition for at ansætte akademikere. Disse virksomheder har ofte et udviklingspotentiale, som akademikere kan medvirke til at gøre til virkelighed.

- Vi finder det fremsynet, at regeringen sætter nye penge af til forskere, som uddannes i samspil med erhvervslivet. Dette initiativ kan bidrage til at reducere den fremtidige mangel på forskere og ruste Danmark bedre til den globale konkurrence på viden. Virksomhedernes medfinansiering af forskeruddannelser vil selvfølgelig afhænge af, at der kan findes erhvervsrelevante projekter og højt kvalificerede kandidater, siger Ole Krog.

DI peger i den sammenhæng også på, at der fortsat er behov for at øge erhvervsorienteringen på de akademiske uddannelser.

- Akademikernes jobmarked vil i stigende grad ligge i private virksomheder. Virksomhederne efterspørger ikke nødvendigvis de helt samme kompetencer, som man gør i det offentlige. Det kan være udmærket med introduktionskurser. Men vi må også sikre, at uddannelserne mere systematisk forbereder de unge på et arbejde i det private erhvervsliv, siger Ole Krog.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078