23948sdkhjf

Fald i industriproduktionen

[i]Danmarks Statistik har i dag offentliggjort tallene for december måned industriproduktion. Det blev et fald efter tre stabile måneder.[/i]
Industriproduktionen faldt med 1,8 pct. fra november til december, korrigeret for prisudvikling og sæsonudsving. Faldet kommer efter at produktionsindekset i perio-den september til november har været på et stabilt niveau, skriver Danmarks Statistik.

Faldet er sket i alle fem hovedsektorer. Mest i fremstilling af energiprodukter og investeringsgodeindustrien med henholdsvis 9,1 pct. og 3,7 pct. For råstofudvinding, industri og energiforsyning samlet har der i december været et fald på 2,9 pct. Produktionsindekset i november og oktober faldt ligeledes med hhv. 1,2 og 0,4 pct.

Industriens omsætning af egne varer og tjenester faldt 2,7 pct. fra november til december, målt i løbende priser og korrigeret for sæsonudsving..

Omsætningen og ordreindgangen er i december steget i fremstilling af energiproduk-ter, hvilket skyldes en positiv udvikling på eksportmarkedet, mens den er faldet i de øvrige hovedsektorer.

Industriprisindekset, der er et udtryk for udviklingen i industriens salgspriser, faldt med 0,9 pct. fra november til december.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.658