23948sdkhjf

Salg af Aerospace første hurdle før samlet salg

[i]Salget af FLS Aerospace var kun første hurdle før et samlet salg af hele FLS Industries. Næste punkt er FLS Miljø og at gøre det samlede selskab til en god forretning.[/i]
Det hører til sjældenhederne, at en bestyrelsesformand kan erklære sig tilfreds med et virksomhedssalg, der påfører et børsnoteret selskab et tab på to milliarder kr. Men det var tilfældet, da FLS' formand Jørgen Worning i går kunne meddele, at FLS Aerospace er solgt til den schweiziske flyvedligeholdelseskoncern SR Technics - under forudsætning af, at diverse myndigheder godkender handelen, skriver Berlingske Tidende.

- Jeg er tilfreds med et overordentligt stort stykke arbejde. Det har været en svær forhandling. Set i lyset af SARS, af krig og af 11. september, mener jeg, at det er en tilfredsstillende handel, siger Jørgen Worning.

Salgsprisen for FLS Aerospace der omsætter for 2,7 mia. kr. og har godt 3.000 ansatte, er 350 mio. kr. - hvilket er 1,8 mia. kr. lavere end den bogførte værdi. Sammen med valutareguleringer kommer salget til at belaste 2003-regnskabet med to milliarder. Til gengæld slipper FLS koncernen for en pensionsforpligtelse på 611 mio. kr. over for de ansatte i Aerospace, og SR Technics kommer til at betale prisen for en omfattende omstrukturering i England, som FLS satte i gang for tre uger siden, og som ventes at koste 420 medarbejdere jobbene, skriver Berlingske Tidende.

Overfor JyllandsPosten erkender køberen af FLS Aerospace, at man fik en god pris.

- For os var det et perfekt tidspunkt. Markedet er i bund, og derfor var prisen lav, siger SR Techniqs til Jyllands-Posten.

Efter salget af Aerospace kan man nu komme videre med det samlede salg af koncernen. Det kan dog trække ud med et salg erkender bestyrelsesformanden overfor JyllandsPosten. Nu skal den resterende del af selskabet gøres til en god forretning via de tilbageværende kerneaktiviteter.

-Jeg kan ikke endnu sige, hvornår et salg bliver aktuelt, men det bliver først, når den tilbageværende forretning kan levere nogle pæne resultater, som kan give en ordentlig værdisætning af virksomheden, siger Jørgen Worning.

Potagua, der ejer 45 procent af aktierne i FLS Industriens, men sidder på 63 procent af stemmerne, vil ifølge JyllandsPosten have afviklet FLS Miljø, før man sætter til salg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078