23948sdkhjf

Forbrug giver liv til dansk økonomi

[i]Danmarks Statistik kan oplyse, at der i november og december har været stigende forbrug i detailhandelen. Det tyder på et kommende økonomisk opsving.[/i]
Det første klare tegn på liv i dansk økonomi. Sådan fortolker de førende økonomer ifølge Børsen de nye tal for væksten i detailomsætningen fra Danmarks Statistik.

Julehandlen levede dermed helt op til forventningerne og mere til. Samtidigt mener nogle af de ledende aktører inden for radio-TV og elektronikvarer, at væksten fortsætter ind i januar og februar måneder. Troen på en forbrugsfest har påny fået vind i sejlene.

- Selv efter at euforien om afgiftslettelserne i oktober lagde sig, så holdt forbruget sig stærkt i november og december, siger chefen for dansk makroanalyse i Danske Bank, Steen Bocian, som i Børsen taler om en kraftig fremgang i privatforbruget.

Detailomsætningen steg med 1,1 pct. i november-december sammenlignet med september-oktober. På forhånd havde de førende økonomer ikke turdet håbe på en vækst på mere end omkring 0,2 pct. Omregnet til årlig vækst steg detailsalget med 4,1 pct. i november-december målt i mængder. Jyske Bank ser tallene som et forvarsel om et lille forbrugsboom.

- Vi er fortrøstningsfulde med hensyn til privatforbrugets rolle som vækstdrivende i 2004. Og de seneste tal fra detailhandlen understøtter tilliden, siger cheføkonomen i Jyske Bank, Klaus Kaiser, i Børsen.

Både Danske Bank og Jyske Bank regner med en vækst på 3 pct. i det samlede privatforbrug i 2004.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062