23948sdkhjf

Automation skal forøge omsætningen hos Landmeco

For et år siden besluttede Landmeco A/S, at omsætningen skal øges kraftigt i løbet af de næste fem år med samme antal medarbejdere. Automation skal være nøglen til succes. Virksomheden har i den forbindelse netop taget sin anden bukkecelle i brug. Cellen består af en Gasparini kantbukker og en Motoman robot købt hos Matech.
Hos Landmeco i Ølgod, der er producent af fjerkræudstyr til kyllingefarme, melder man offensivt ud omkring fremtidsplanerne. Omsætningen skal forøges kraftigt, men antallet af medarbejdere skal ikke øges. Til gengæld skal der investeres kraftigt i automation, ligesom forhandlernetværket skal udvides yderligere.

Produkterne er hovedsaglig fremstillet i tyndplade, ofte galvaniserede eller aluminiumsplader.

Simple tyndpladeemner, bukket og stablet, burde ikke kunne betale sig at producere i Danmark. Men det går fint takket være automation.

- Konkurrenterne, primært fra Tyskland, får deres emner produceret i østlandene eller Asien. Vi producerer i Ølgod og kan levere til konkurrencedygtige priser, beretter Karsten Egelund Andersen.

Virksomheden fremstiller inventar til kyllingefarme. 85 procent af produktionen går til eksport. De primære markeder er Finland, Sverige, Norge og Tyskland, men der leveres også til så fjerne egne som New Zealand.

De cirka 20 dedikerede medarbejdere er beskæftiget i en typisk jernindustriel virksomhed, der altså formår at omstille sin produktion, så den bliver konkurrencedygtig.

- Vi fremstiller mest til egen produktion, men også lidt underleverandørarbejde, og den del er faktisk stigende, selv om det ikke er et marked vi er gået efter. Men det viser os, at vi har de rigtige priser, og det er et område vi vil dyrke mere fremover.

- Automation af produktionen er løsningen, når man skal holde sig rentabel. Samtidig oplever medarbejderne et bedre arbejdsmiljø, så det er til fælles gavn, mener Karsten Egelund Andersen.

Attraktiv arbejdsplads

Netop medarbejderne er noget af det vigtigste, hvis sådan et projekt skal kunne lykkes.

- Det gælder også om, at de ansatte skal syntes, det er spændende, så jeg kan tiltrække de rigtige medarbejdere. Der er ganske simpelt ikke råd til ikke at have de forkerte ansat i dag. Derfor gælder det om at være en attraktiv arbejdsplads, siger han.

- Vi er ved at give hele virksomheden et facelift i øjeblikket, så den ser indbydende ud for både medarbejdere og kunder. Samtidig vil vi bygge motionsrum og lave et computerspillerum, således at medarbejderne kan tage deres børn med på virksomheden, så de ikke er så låst af faste arbejdstider.

Virksomheden er godt i gang med automatiseringsprocessen, hvor de første maskiner er indkørt i produktionen, men mon ikke flere kommer til.

- Vi har en fuldautomatisk revolverstanser, der selv loader og sorterer pladerne ud efterfølgende. Derudover råder vi nu over to bukkeceller, der begge består af en Gasparini kantbukker og en syv-akset Motoman-robot, der er indkøbt hos Matech, mens Sertech har stået for installation og undervisning af medarbejdere, fortæller han.

Grundigt forarbejde

At valget faldt på Gasparini kantbukkere med Motoman robot er ikke tilfældigt, der ligger et grundigt arbejde bagved inden valget blev truffet.

- Når jeg investerer i nye maskiner griber jeg det systematisk an og laver et skema, hvor maskinen får point ud fra de krav, som er vigtigst for vores produktion, og der faldt pris og kvalitet ud til fordel for denne installation, forklarer Karsten Egelund Andersen.

Den senest installerede celle består af en Gasparini X-Press 50 tons kantbukker med en syv-akset 20 kilo Motoman-robot.

Robotten er syv-akset hvilket giver en stor fleksibilitet. Den syvende akse består af en kraftig drejesokkel, hvorpå den 6-aksede robot monteres.

På Motomans robotter er denne sokkel fuld integreret i softwaren, og det bliver således muligt at bevæge drejesoklen op til 270 grader, uden at det påvirker emnets position.

Den integrede syvende akse er ifølge Erik Nielsen fra Matech helt nødvendig, hvis man skal have det optimale ud af robot-betjent kantbukning.

- Samtidig har det betydet meget for arbejdsmiljøet, at de ansatte ikke længere skal løfte og vende lange tunge emner hele dagen eller sidde en hel uge og bukke 1000 emner af samme slags, slutter Karsten Egelund Andersen.Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234