23948sdkhjf

Robotsimulering baner vejen for mere smidig indkøring

Kort før jul 2011 kunne CADalysator i Ringsted byde kunder, venner af huset og forretningsforbindelser på en spændende præsentation af udstyr til en ABB robotcelle - vel at mærke uden selve robotten, der i stedet blev simuleret ved brug af avanceret software.
KL-teknik A/S lagde kort før jul 2011 lokaler til en spændende demonstration af udstyr til en ny robotcelle til palleterings-/emballeringsopgaver.

Værten var firmaet CADalysator, der i samarbejde med KL-teknik og ABC Industrigummi ApS, kunne vise publikum, hvad der i dag er muligt inden for moderne robotsimulering samt simulering af PLC-maskinstyringer.

Virtuel test

- Som de første nogensinde tester vi vores eksterne udstyr direkte fra RobotStudio-simulering uden robot. Alt udstyr i vores el-tavle er forbundet til RobotStudio via vores egenudviklede software, forklarede Klaus Sønderhegn fra CADalysator, der i Ringsted-firmaet har ansvar for programmering og simulering af industri-robotter og maskiner i 3D ved brug af ABB RobotStudio.

- Denne software gør det muligt at udbygge eksisterende robotceller med nyt udstyr og gennemteste programmeringen med udstyret, inden det implementeres i den færdige robotcelle. Teknologien nedsætter tiden til indkøring af eksisterende og nye robotceller betydeligt. Samtidig bliver det mere attraktivt at udbygge og optimere eksisterende robotanlæg, fortsatte han.

I praksis betyder det, at man faktisk virtuelt kan indkøre en robot sammen med et transportsystem eller lignende - uden at robotten fysisk er til stede.

Ikke desto mindre muliggør dette tiltag, at man opdager eventuelle "børnesygdomme" i samspillet mellem robotten og andet udstyr, før robotten stilles op i en produktion.

Brugeren af robotten slipper dermed for at skulle bøvle med en række indkøringsrelaterede udfordringer, der i stedet kan tackles via softwaren.

PLC-funktionalitet i fokus

Klaus Sønderhegn berettede under demonstrationen også om simulering af PLC-maskinstyringer, dvs. hvordan man via firmaets software kan teste en maskines PLC-styring i RobotStudio.

Ved at importere en CAD-model af maskinen i RobotStudio, kan PLC-programmet udvikles og testes samtidig med maskinudviklingen.

- Det væsentlige er igen, at den samlede udviklings- og indkøringstid ved nye maskiner bliver nedbragt, da programmøren kan teste sine sekvenser, inden maskinen er samlet, pointerede Klaus Sønderhegn.

- Vi har etableret et fint samarbejde med KL-teknik A/S og ABC Industrigummi ApS, så vi har omfattende muligheder for at servicere vores kunder. KL-teknik råder eksempelvis både over el-folk, smedearbejde og vvs, hvilket giver unikke muligheder for at fremstille modulopbyggede automationsløsninger til eksisterende, manuelt betjente maskiner, især til de små og mellemstore virksomheder i industrien, har stifteren af CADalysator, Jens Boisen, tidligere udtalt til Jern og Maskinindustrien.Ÿ

Fakta om CADalysator:

Kompetencerne i virksomheden giver mulighed for at hjælpe kunderne med 3D-simulering af robotter og maskiner samt HMI-udvikling til overordnet samkøring/styring af robot/PLC.

Hertil kommer almen robotprogrammering og visionstyring af robotter.

En særlig force hos CADalysator er netop firmaets kompetencer inden for HMI-programmering på tværs af komponenter.

Der kan udvikles PC-baserede brugerflader til styring af komplekse maskin- og robotanlæg gennem en OPC-server.

Ringsted-firmaet er specialiseret inden for dataopsamling i SQL-server.

Hertil kommer recepthåndtering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066