23948sdkhjf

Automation på skemaet hos Metal College Aalborg

For at imødekomme fremtidens krav om uddannelse af industriteknikere har Metal College Aalborg investeret i en ny Haas cnc-drejebænk med subspindel og en Universal robot til deres HTEC-center.
Der er sket meget med industriteknikeruddannelsen de sidste år. Det er slut med kun at skulle dreje og fræse på skolen, nu er det de hele løsninger, der er i højsædet på uddannelsen. Således også hos Metal College Aalborg, som med investeringen i en ny Haas drejebænk, med tilhørende Universal robot og sidste års investering i en Duramax 3-D koordinat målemaskine fra Carl Zeiss, nu kan tilbyde eleverne at lære hele løsninger.

- Det er meningen at eleverne skal kunne tegne emnerne på mastercam, programmere og fremstille dem og efterfølgende dokumentere kvaliteten af de fremstillede emner, fortæller teamleder på industritekniker uddannelsen Ole Schmidt Pedersen.

- At vi nu har investeret i en robot giver eleverne endnu flere muligheder for at dygtiggøre sig. Alle ved hvor vigtigt det er med automation i produktionen i dag og så skal vi naturligvis også kunne tilbyde undervisning i det, så eleverne er bedst muligt rustet til fremtidens udfordringer.

Investeringerne kommer som følge af, at Metal College Aalborg oplever et stigende behov for uddannelse og efteruddannelse i brug af robotter og mange-aksede maskiner.

Skal fremstille hele løsninger

Det nyanskaffede udstyr er også for virksomheder, der bruger andre maskiner og robotter end Haas og Zeiss.

- Principperne er langt hen ad vejen de samme uanset maskintype. Derfor er det alene et spørgsmål om at oversætte funktionerne til de forskellige styringer, forklarer faglærer Kenneth Abel.

Det er meningen at eleverne skal stifte kendskab med robotten på tredje skoleperiode.

- Vi vil køre et forløb på tredje skoleperiode, hvor eleverne selv skal tegne gribere til robotten. Derefter skal de fremstilles i vores 3-D printer og det er så dem eleverne skal bruge til deres opgave. Derefter skal programmerne fremstilles emnerne skal kunne masseproduceres i opspændingen og til sidst skal kvaliteten dokumenteres på målemaskinen, fortæller Kenneth Abel.

- Vi ser det også som vores opgave at udbrede teknologien ud til virksomhederne. Vi håber, at lærlingene går hjem og fortæller hvad de har lært, og det giver interesse for at optimere produktionen ude hos den enkelte virksomhed, siger Ole Schmidt Pedersen.

Investeringerne i moderne udstyr bliver rigtig godt modtaget af elever og kursister oplever faglærer Kenneth Abel.

- Mange elever giver udtryk for at udstyret mindst er på højde eller bedre end det, de selv står med hjemme på virksomhederne og det er naturligvis en stor tilfredsstillelse som uddannelsesinstitution at kunne tilbyde så gode forhold.Ÿ

Fakta om HTEC-center

For at få adgang til den seneste teknologi har en lang række øvrige uddannelsesinstitutioner verden rundt indrettet tilsvarende Haas Technical Education Center, HTEC.

Det er amerikanske Haas Automation som står bag HTEC-konceptet. Producenten er i Danmark repræsenteret gennem Edstrøms Værktøjsmaskiner ApS i Løsning uden for Horsens, som også har supporteret den aktuelle leverance til centret i Aalborg.

Ideen med HTEC"s er at hjælpe brancheskolerne med at opretholde et opdateret miljø på gunstige vilkår i en verden, hvor den teknologiske udvikling går stærkt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11