23948sdkhjf

Nemt værktøj afslører potentiale for automation

Nyudviklet benchmarkingværktøj afslører lynhurtigt potentialet for automation.
Automatisering: Et nyt benchmarkingværktøj, der er udviklet af Teknologisk Institut og en række uddannelsesinstitutioner, kan give virksomheder vigtig viden om, hvorvidt automatisering eller yderligere automatisering vil være en gevinst, og hvordan den med fordel kan forbedres

Værktøjet har været undervejs i nogle år, men nu er benchmarkingværktøjet klar til brug, og dermed kan danske virksomheder sort på hvidt se, om det kan betale sig at automatisere eller skrue op for automatiseringen, for alle virksomheder har adgang til at teste sig selv ved hjælp af værktøjet.

Data fra 567 virksomheder
Indtil videre har projektet indsamlet spørgeskemadata fra 567 danske fremstillingsvirksomheder og suppleret med regnskabsdata og registerdata.

- Det er et temmelig interessant værktøj for industrien, og det er relevant for alle virksomheder, der har en form for produktion i Danmark, fortæller Ricky V. Carstens, der er automationskonsulent hos Kjærgaard A/S.

Han deltog i en messe for nogle år siden, og her blev de første skridt mod benchmarkingværktøjet taget.

- Vi havde hørt fremtrædende folk tale positivt om automatisering, og til sidst var der så en gut, der rejste sig op og spurgte, hvordan han skulle overbevise sin økonomimand om, at det var fornuftigt at investere i automatisering. Min hypotese var, at økonomien var bedre end de almindelige payback-beregninger viste, og den tanke var interessant for Bo Genefke fra Teknologisk Institut. Han overbeviste Niels Jul Jacobsen fra Mobile Industrial Robots om, at det var værd at kigge nærmere på, og Niels Jul Jacobsen tog kontakt til professor Nikolaj Malchow-Møller, der skaffede midler til projektet, forklarer Ricky V. Carstens.

Siden er der blevet brugt adskillige timer og resurser på projektet, der har resulteret i benchmarkingværktøjet.

- Som jeg havde en formodning om, så viser det sig, at den rigtige automatisering er livsvigtig for virksomhederne, og dem der har automatiseret fornuftigt i Danmark eksisterer stadig, siger Ricky V. Carstens.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094