23948sdkhjf

Råvarekommentar: LME udvider muligheden for handel med metaller

LME har planer om at lancere 123-måneders kontrakter på kobber og aluminium.
En svag stigende dollar var nok til at flere investorer tog profit på købte råvarepositioner, hvilket betød mindre fald til såvel energi, ædelmetaller og grundmetaller.

På oliemarkedet var OPEC – i form af den saudiarabiske olieminister – igen ude at sige, at de rekordhøje råoliepriser ikke er et udtryk for, at der ikke er tilstrækkelig råolie på markedet. Et argument OPEC bl.a. har anvendt ved de to seneste OPEC-møder for ikke at skue yderligere op for hanerne.

Senere i dag er det internationale energiagentur (IEA) på banen med deres månedlige oliemarkedsrapport, hvor fokus bl.a. vil være på estimaterne for efterspørgselsvækst samt udbudsvæksten i landene udenfor OPEC.

IEA valgte i sidste måned at nedrevidere forventningerne til efterspørgslen i 2008 med 80.000 tønder om dagen. Det amerikanske energiministerium (EIA) var tirsdag på banen med deres månedlige rapport, hvor de valgte at fastholde estimaterne for efterspørgselsvæksten i såvel 2008 og 2009, mens udbuddet udenfor OPEC blev nedjusteret med 500.000 tønder om dagen.

Samtidig blev forventninger til den gennemsnitlige oliepris opjusteret til nu at være $ 100,6 per tønde for 2008 og $ 92,2 per tønde for 2009.

LME afslørede for nylig, at man har planer om at lancere nye 123-måneders kobber- og aluminiumskontrakter.
Samtidig vil verdens største metalbørs udvide muligheden for at handle bly, zink og nikkel med 63-månederskontrakter, hvilket allerede er muligt for kobber og aluminium i dag.

LME begrunder bl.a. tiltaget med en stærkt stigende omsætning, stor efterspørgsel efter de nævnte kontrakter
samt, at de nævnte kontrakter allerede i stor stil bliver handlet på OTC-basis.

Kilde: Jyske Bank - http://www.jyskebank.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14