23948sdkhjf

Granly nærmer sig halv milliard

Omsætning og indtjening har nået det højeste niveau nogensinde.
Det Esbjerg-baserede selskab, Granly Gruppen, trodser oliekrisen og vokser både på top- og bundlinjen. Det vestjyske mini-konglomeratet, der beskæftiger sig med en bred vifte af aktiviteter lige fra produktion og handel med metalkomponenter til værftsaktiviteter og salg og service af dieselmotorer, voksede med en femtedel i omsætning.

Indtjeningen steg på samme tid med 10 millioner kroner til 40,6 millioner.

En del af forklaringen er en meget positiv udvikling i Granly Gruppens kinesiske selskab, RMG Steel China, som gruppen ejer 60 procent af. Her var overskuddet på 19 millioner kroner i 2015.

- Der har været en positiv påvirkning gennem 2015 og gennem 2016 fra vindindustrien, men væksten er for vores vedkommende primært drevet i Kina. Det er vind og andet traditionelt underleverandørarbejde, siger økonomidirektør Kim Junk, Granly Gruppen.

Den kinesiske fabrik har en god spredning i geografi og markeder blandt sine kunder, og en ikke uvæsenlig del af omsætningen sker til lokal kinesisk produktion. Men også en eksport til Americas og Europa, fortæller direktøren.

Overskuddet øges i 2016
Økonomidirektøren peger samtidig på gruppens mange forskellige ben som en væsentlig grund til, at selskabet kan manøvrere gennem oliekrisen.

- Jeg synes, at det har været en positiv start på 2016. Primært fordi vi har flere aktiviteter og flere ben af stå på. Der er aktiviteter, der supplerer hinanden, og der er aktiviteter, hvor man er mindre afhængig af oliepris og valuta, siger Kim Junk.

Udviklingen gør, at Granly Gruppen følger sit 2016-budget, der vil sende indtjeningen en tak opad.

Granly Gruppen dækker over Granly Steel, Granly Diesel, Esbjerg Shipyard, Ceropa, KVK Hydra Klov, RMG Steel og Grumsens Maskinfabrik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095