23948sdkhjf

Kampagne for OK-nej

[i]Tillidsmands-stormøde i Fredericia vedtager massiv kampagne mod indgåede overenskomster. Dansk Metal anbefaler et ja, men kampagnen overrasker ikke forbundet.[/i]
Står det til tillidsfolkene under OK 2004-samarbejdet, skal der bruges mere end en million kr. på en nej-kampagne mod overenskomsterne, sådan som de tegner sig, skriver JyllandsPosten idag.

På et stormøde blandt landets tillidsrepræsentanter, som fandt sted i Fredericia i går, var mere end 300 tillidsfolk var mødt op for at vise deres utilfredshed med de overenskomster, der allerede er indgået.

Hovedkravet er et nej til overenskomsten, hvis det skulle lykkes for forligsmand Asbjørn Jensen at skabe enighed mellem LO og DA i Forligsinstitutionen om de sidste udestående overenskomster. Og nu sætter tillidsfolkene i OK 2004-samarbejdet ind med en massiv nej-kampagne.

- Ud fra de tilsagn vi har fået fra de forskellige kredse, er jeg sikker på, at vi får samlet pengene ind, siger Anders Olesen, formand for Byggefagenes Samvirke i København og med i OK 2004-samarbejdet.

Fagforbundene har dog ingen planer om at svare igen med en dyr ja-kampagne, selv om nej-initiativet ikke kommer som en overraskelse hos bl.a. Dansk Metal, der har forhandlet den store industrioverenskomst for 220.000 ansatte hjem.

- Der er altid nogle, der er utilfredse med overenskomsten. Mig bekendt siger de tillidsfolk, der leder OK 2004-samarbejdet, stort set altid nej til overenskomsten, siger Jens Holmsgaard informationschef i Dansk Metal endvidere til JyllandsPosten.

- Vi sender en informationsavis ud sammen med svarsedlerne til urafstemningen, hvor vi anbefaler et ja. Ikke mere end det, siger Jens Holmsgaard og mener det er utopisk, når nej-kampagnen tale rom at opnå en genforhandling ved at stemme nej.

Forligsmanden har bedt LO og DA om at møde op i forligsinstitutionen kl. 16.00 i dag for at genoptage forhandlingerne. En af hovedknasterne er spørgsmålet om overarbejdstidsbetaling til slagteriarbejdere, hvis de skal indhente forsømt tid efter en overenskomststridig strejke. HK's ultimative krav om en central barselsfond er en anden knast.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094