23948sdkhjf

Glaspavillon hædres i Tyskland

[i]Pavillon bygget i en kombination af glas og plastkomposit er blandt årets udvalgte tyske ingeniør- og arkitektpræstationer offentliggjort i årbogen ”Ingenieurbaukunst 2003/2004”, udgivet af det tyske Bundesingenieurkammer. Universitetet i Stuttgart har udført byggeriet, der anvender profiler i plastkomposit, populært kaldet glasfiber, fra Kolding-virksomheden Fiberline Composites A/S.[/i]
Universitetet i Stuttgart under ledelse af Professor dr.-ing. Jan Knippers har opført den nyskabende glaspavillon for at demonstrere, hvordan man kan lave store spænd i glas ved at kombinere glas og plastkomposit. Pavillonen er blevet fremvist på udstillingerne Glasstech i Düsseldorf 2002 og Glaskon i München i 2003.

Glaspavillonen demonstrerer, at man med den nye konstruktionsmetode kan lave større tage af glas.I den tyske årbog for byggekunst fremhæves det, at man på trods af et minimalt forbrug af materialer alligevel opnår en maksimal virkning:

- I dette valg af materialer er der et stort potentiale for at fremstille nyskabende facadekonstruktioner. Ved at lime glas og plastkomposit sammen får man færre samlinger, der ellers dominerer traditionelt byggeri. Med kun to byggematerialer og en smule lim har man her skabt et stykke arkitektur, der på den ene side er innovativt og på den anden side enkelt i sit udtryk, fremhæver dipl. ing. Stephan Birk.

Den danske virksomhed Fiberline Composites har, blandt andet som følge af det tyske universitets anbefalinger, mærket en stigende interesse for deres produkter fra arkitekter både i Danmark og i det øvrige Europa. Technical solutions manager Lars Petersen forventer yderligere henvendelser efter udgivelsen af den tyske årbog for byggekunst.

- Modsat traditionelle byggematerialer har plastkomposit tilnærmelsesvis samme udvidelseskoefficient som glas. Derved virker glas og plastkomposit som ét materiale, der tilsammen giver stor styrke. Samtidig er plastkomposit termisk isolerende, hvorfor materialet ikke skaber kuldebroer og dermed kondensvand, oplyser Lars Petersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062