23948sdkhjf

Russisk indflydelse på Corus

[i]Russiske investorer kræver indflydelse på UK’s stålværksgruppe Corus.[/i]
Det tabsgivende og stærkt gældsbelastede britiske selskab Corus, der dannedes i 1999 gennem en fusion mellem British Steel og det hollandske stålværk Hoogovens, er kommet under pres fra russiske investorer, der søger indflydelse på selskabets drift.

Inden for de seneste dage har den russiske industrimagnat Oleg Deripaska, der kontrollerer verdens anden største aluminiumværk, opkøbt en strategisk aktiepost på tre procent i Corus. Hr. Deripaska har en tæt forretningsforbindelse med en anden russisk metalgigant, Alisher Usmanov, som allerede har en 11,03 procent aktiepost i Corus. De to østeuropæer presser på for at få sæde og indflydelse i bestyrelsen for det britiske selskab.

David Geovanis, en forretningsmand der kontrollerer flere af Deripaskas virksomheder, siger til Financial Times at der arbejdes på at foretage yderligere aktieopkøb gennem andre russiske industrifolk.

Corus har haft store økonomiske tab de seneste år og giver stadig underskud. Det ventes at Corus i sit seneste regnskab må meddele et underskud på driften i størrelses ordenen 2,2 milliarder kroner, et beløb som så kan føjes til den gæld på cirka på 12 milliarder kroner som selskabet har oparbejdet siden 1999.

Det menes at de russiske investorer ønsker at overtale Corus til at integrere nogle af selskabet stålværksoperationer med de russiske, gennem eksempelvis at sende uforarbejdet stål i form af slabs til Corus for videreforarbejdning.

Kilde: Jern- og Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.705