23948sdkhjf

Bygningsstål falder i pris

[i]Prisen på betonstål, et af den kinesiske stålindustris nøgleprodukter, har for første gang i mere end et år været på en månedlang glidebane, og har ført til spekulationer om at der måske skulle være tegn på, at stigningen i den kinesiske vækst - den der har drevet stålpriserne voldsomt i vejret verden over - er ved at ebbe ud. [/i]
Li Qixang, medlem af bestyrelsen i Nanchang Iron and Steel siger til Financial Times, at prisen på betonstål på den kinesiske østkyst er faldet i Februar med 10 procent fra et niveau på 3100 kroner per tons. Det ventes at prisen vil falde yderligere fem procent gennem resten af året. Årsagen til prisfaldet på denne ståltype, der bruges både i byggeindustrien og til vejbygning, er simpel overproduktion.

Kina producerede mellem 40 og 50 millioner tons betonstål ud af en total stålproduktion sidste år på 220 millioner tons, - mere end Japan og USA tilsammen.

Xu Zhongbo der leder Beijing Metal Consulting mener, at årsagen til prisfaldet skyldes, at en del store projekter i Beijing området ikke er kommet i gang, samtidig med at stållagrene for betonstål vokser. Imidlertid er prisen på højere forædlede stålprodukter som tyndplade, der bruges i elektronik industrien, hårde hvidevarer og bilproduktion stadig stigende og vil efter metalagenturets mening fortsat stige i nogen tid.

Ikke desto mindre hilser den kinesiske administration prisfaldet velkommen, da man fra regeringens side allerede er i gang med at stramme finanspolitikken og udstede administrative forordninger, der sigter på at køle såvel bygningsindustrien som stål- og metalproducenternes aktiviteter ned.

Kilde: Jern- og Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079