23948sdkhjf

Letmetaldagen på Metal 2004

Blandt emnerne til letmetaldagen på METAL 2004 er afskærmning af elektromagnetisk stråling fra mobiltelefoner. Derudover kan man blandt andet høre om laser- og vandstråleskæring samt letmetal som værdiforøgende element i produktionen.
Elektromagnetisk stråling fra mobiltelefoner reduceres kraftigt, hvis telefonen er beklædt med letmetal. Letmetals evner som afskærmning for elektromagnetisk stråling er blot et af de emner, som en række eksperter vil behandle på "Letmetaldagen 2004", der afholdes af letmetalgruppen under ATV-SEMAPP (Akademiet for de Tekniske Videnskaber - Selskabet for Maskinteknisk Proces- og Produktionsteknik), fagbladet Jern- og Maskinindustrien og Sekretariat for Aluminium & Miljø i forbindelse med METAL 2004

- Man kan reducere elektromagnetisk stråling fra mobiltelefoner ved at afskærme med letmetaller som for eksempel aluminium eller magnesium. Den norske mobiltelefon Magcom, der er beklædt med magnesium, afgiver således kun 10 pct. af strålingen fra en gennemsnitlig mobiltelefon produceret i 2001, siger Fred Åge Johansen, Sales- og Marketing Manager i norske Fibo AS, der støber aluminium, navnlig til bilindustrien, men også til telekom, hvor skærmning er et væsentligt aspekt.

Fred Åge Johansen vil fortælle mere om letmetals evner som afskærmning for elektromagnetisk stråling på "Letmetaldagen 2004", der finder sted den onsdag 21. april i forbindelse med messen METAL 2004, som afholdes i dagene 20.-24. april i Fredericia Messecenter.

"Letmetaldagen 2004" arrangeres af letmetalgruppen under ATV-SEMAPP, fagbladet Jern- og Maskinindustrien og Sekretariat for Aluminium & Miljø. Ud over Fred Åge Johansens indlæg vil deltagerne på "Letmetaldagen 2004" kunne høre mere om:

Hvorledes kan letmetal indgå som værdiforøgende element i produkter?
Peter Aarø Rasmussen, leder af Center for Underleverandører

Spåntagende bearbejdning
Leonardo de Chiffre, professor, Institut for Produktion og Ledelse, IPL, DTU

Laser- og vandstråleskæring
Del 1, v/ Hans-Ole Ketting, driftsingeniør, Institut for Produktion og Ledelse, IPL, DTU
Del 2, v/Nick Rasmussen, produktionsleder, Martin Professional A/S

Nyheder fra Aluvækst
Jens Sandahl Sørensen, direktør, AluCluster - Industrielt Videncenter

Nye overfladebehandlingsmetoder til korrosionsbeskyttelse
Thomas Zwieg, ph.d., Teknologisk Institut

Aluminium heat sinks and coolers
Jin Hou, Teknisk direktør, Sapa Technology, Sverige

Se mere om "Letmetaldagen 2004" og de enkelte indlæg på:
http://www.atv-semapp.dk/ARR2004/040421_...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078