23948sdkhjf

Robotanlæg til glasblæsning

Demo Maskindesign præsenterer på METAL 2004 et danskbygget robotanlæg til glaspustning.

Robotanlæg til glasblæsning.



Hos Demo Maskindesign har man altid været på forkant med udviklingen af maskiner til blæsning med forskellige typer blæsemiddel, og da tid i dag er blevet en kostbar affære, indså man hurtigt at en automatisering af blæseprocesserne ville blive fremtiden. Computerstyret glasblæsning – hurtig - præcis og ensartet – var altså svaret.

Demo Maskindesign fremviser robotten på Metal 2004 på stand E 7809 . Den danske maskine er helt unik – PLC enheden er forsynet med et nyudviklet software, og med en touch screen hvor pistolernes vandringer kan programmeres til enten en lodret eller vandret vandring. Blæsetiden kan programmeres og der er indbygget fejlovervågning af processen. Maskinen er nem at installere, da alle væsentlige funktioner forefindes på anlægget.

Robot Blast som maskinen skal kaldes, er forsynet med en specielt udviklet trykluftdreven gearmotor til rotation af drejebordet eller holdesystemet for emnerne, hvis det er en maskine fremstillet til nogle specielle emner. Drejebordet har variabel hastighed via en trinløs regulering, hvilket er en fordel, da der er forskel på, hvor lang tid, der skal blæses på emnerne, afhængig af materiale og blæsemiddel.

Pistolerne har firmaet selv designet og udviklet, og de er forsynet med Tetrabor dyser som holder i meget lang tid. Der kan monteres flere pistoler i maskinen arbejdende i alle vinkler og med en individuel føring af blæsesystemerne så man undgår synkronvirkninger.

Robot Blast er en kompakt maskine, med indbygget filtersystem og cyklon til udskilning af støv og brugt blæsemiddel, der automatisk ledes til en skuffe som nemt kan tages ud og tømmes. Blæsemidlet genanvendes og sendes i processen til en anden skuffe i maskinens bund, og som bevirker der nemt og hurtigt kan skiftes mellem forskellige midler.

Indvendig er selve blæserummet foret med lys naturgummi hvilket medvirker til et meget lavt lydniveau.

Robot Blast er både en standardmaskine og kan også leveres på specielle mål, i den størrelse og med det antal blæsepistoler, der passer lige netop til hver enkelt kundes behov.

Firmaet vil på Metal 2004 foruden have flere typer af blæsekabiner, både Microblæsning, Softblæsning (sodablæsning) og Turboblæsning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063