23948sdkhjf

Tysker ind i Danfoss-bestyrelsen

[i]Majoritetsaktionærerne i Danfoss A/S og bestyrelsen har besluttet at indstille til generalforsamlingen den 16. april, at dr. Sven Murmann indvælges i bestyrelsen.[/i]
Dr. Sven Murmann, 36 år, er administrerende direktør i Sauer Holding GmbH, der sammen med Danfoss er hovedaktionær i Sauer-Danfoss Inc. Sven Murmann er således også medlem af bestyrelsen for Sauer-Danfoss.

Sven Murmann er tysk statsborger og har en doktorgrad i filosofi og statsvidenskab. Han er gift med Catharina Venus-Murmann. Parret, der har tre børn, bor i Hamborg.

Det er bestyrelsens opfattelse, at Sven Murmann vil give Danfoss’ bestyrelse et mere internationalt tilsnit, samtidig med at hans viden om familieejede virksomheder kan medvirke til yderligere at styrke Danfoss. Sauer Holding GmbH er i Murmann-familiens eje, oplyser selskabet.

I henhold til vedtægterne er samtlige generalforsamlingsvalgte medlemmer af bestyrelsen på valg hvert år. Der er ikke direkte formandsvalg, idet bestyrelsen konstituerer sig efterfølgende.

Bestyrelsen har på forhånd drøftet denne konstituering, og det er indstillingen, at Henrik Nyegaard vælges som formand, mens Tom Kähler vælges som næstformand. De er begge medlemmer af bestyrelsen gennem en årrække, og Henrik Nyegaard har siden Birger Riisagers uventede død været fungerende formand for Danfoss A/S.

Kilde: Jern- og Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079