23948sdkhjf

Gymnasielærere i praktik i industrien

[i]Fem gymnasielærere skal arbejde i to uger på fem forskellige virksomheder på Fyn i det kommende skoleår. Det er DI Fyn og Fyns Amt, der i fællesskab har tilbudt de fynske gymnasielærere muligheden for at lære industrien nærmere at kende. [/i]
Formålet er at give gymnasielærerne i Fyns Amt kvalificeret indsigt i arbejdsvilkårene i en moderne virksomhed og på den måde skabe gensidig forståelse og dermed nedbryde fordomme og myter hos gymnasieelever, gymnasielærere og virksomheder.

- Vi vil gerne give gymnasielærerne mulighed for både at prøve kræfter med de faglige udfordringer, der er i virksomhederne og også få en indsigt i erhvervslivets forhold, som de kan give videre til deres elever og kolleger i gymnasiet, siger teknisk direktør Johannes Matthiesen fra bestyrelsen for DI Fyn.

Det er ikke mindst vigtigt, at erfaringerne fra praktikopholdet formidles til skolerne. Både gymnasierne og virksomhederne har brug for mere åbenhed og viden om hinanden.

- Der er tale om et pilotprojekt, hvor vi i første omgang har givet fem lærere muligheden for at prøve kræfter med opgaverne i virksomhederne, siger Carsten Abild, formand for Undervisnings- og kulturudvalget i Fyns Amt.

- Vi både håber og tror, at lærerne vil få så godt et udbytte, at vi kan fortsætte og udvide året efter, så endnu flere lærere kan få kendskab til erhvervslivet, siger Carsten Abild.

De virksomheder, der har tilbudt sig som praktikværter, er Kommunekemi A/S, Odense Staalskibsværft A/S, Micro Matic A/S, Albani Bryggerierne A/S og Svendborg Brakes A/S. De lærere, der har søgt om at komme i praktik er fra Odense Katedralskole, Nordfyns, Nyborg, Tornbjerg og Svendborg gymnasier.

Kilde: Jern- og Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079