Klimatopmøde blev startskud til salgssucces
Virksomheden Alfred Priess i vestjyske Vinderup har siden 2009 produceret og solgt solcellemaster til gadebelysning. Teknologien er løbende udviklet i takt med den udvikling, som har været inden for effektivitet af LED-teknologi og solceller.
Firmaet installerede 19 solcelle master foran Bella Centeret og Bella Sky Hotel i forbindelse med klimatopmødet COP15 i 2009. Siden har virksomheden videreudviklet produkterne, så de er modulære opbygget, og kan tilpasses de enkelte kunders behov.
Erfaringerne tæller efterhånden installationer i mere end 17 lande, med i alt mere end 3.000 lyspunkter.
- Vi har hos Alfred Priess A/S erfaret, hvor vigtigt det er, at solceller på gadelamper er vertikal integreret i masten for at gøre masten selvvedligeholdende, uden brug for rengøring fra sand, blade og sne, som typisk lægger sig på mastetyper, hvor solcellerne vender horisontal mod himmelen, forklarer Ole Søndergaard, Alfred Priess’ produktchef.
Ifølge Ole Søndergaard er firmaets største marked - uden sammenligning - i Mellemøsten, hvor energi-forsøgsbyen Masdar City i Abu-Dhabi er en god og vigtig reference installation.
Men også i Danmark, Holland, Schweiz, Frankrig, Tyskland og Østrig oplyser det danskproducerede solcellemaster gader, stier og parker.
- Blandt andet har Tønder kommune flere installationer med vores solcellemast ”Skyline” ved busstoppesteder i landzonen, hvor der er langt til traditionel elnet, siger Ole Søndergaard.
I dag har Alfred Priess seks forskellige mastemodeller, som kan sammensættes modulær efter kundens behov. Fælles for alle mastetyperne er den teknologi, som ligger bag. I 2015 og 2016 udviklede Alfred Priess en ny højeffektiv og styring til vores solcellemaster som indeholder batterilader, LED driver, Wifi/MiWi kommunikation, data logging, lysstyring som justeres automatisk i forhold til årstiden, sensor funktion, mm.