23948sdkhjf

Nedgang i salg af arbejdstøj

Kwintet – det tidligere Kansas – mister salg for andet år i træk.
Fyringsrunder, udflytning og arbejdsløshed har præget overskrifterne i flere år, og det er ikke behagelige ord for en virksomhed, der i høj grad lever af at forsyne arbejdere med bl.a. kedeldragter. Kwintet A/S, der tidligere hed Kansas Wenaas A/S, giver den dårlige beskæftigelse på hovedmarkederne i Nordeuropa det meste af skylden for, at omsætningen er faldet over 7 pct.

Vanskelige valutakurser er også en medvirkende årsag. Det dalende salg har fået den primære indtjening til at falde et par takker. Men dertil kommer en ekstraordinær nedskrivning af varelageret på 98 mio. kr., som for alvor får bundlinjen til at svinde ind, skriver Dagbladet Børsen.

Derfor faldt resultatet før skat med næsten 160 mio. kr. til 64 mio. kr. Nedskrivningen skyldes, at Kwintets arbejdstøj holder sig moderne kortere og kortere tid. Der kræves hyppigere ændringer, og derfor er skønnene for lagernedskrivninger strammet kraftigt. Koncernens adm. Direktør Flemming Enevoldsen vælger at hæfte sig ved de ansattes indsats i 2003. »Man kan vel ikke være tilfreds med tilbagegang, men under de givne forhold mener jeg, at organisationen har gjort det godt,« siger direktøren. Han ser frem til, at kunderne i erhvervslivet får det bedre i 2004. »Der er mange tegn på, at det går fremad, men jeg vil gerne se det ske, før jeg tror på det, når det gælder omsætningen. Vores indtjening bliver helt sikkert bedre,« siger Flemming Enevoldsen, der betegner sig selv som den mest pessimistiske person i koncernen, når det gælder 2004-udsigterne.

I slutningen af 2003 og begyndelsen af 2004 har Kwintet opkøbt tre mindre virksomheder – tyske Wengusta med en omsætning på 130 mio. kr. var det største af købene, der også omfattede norske Frontier og norsk-engelske Pioner. »Vi er hele tiden parat til opkøb, men der er ikke flere på vej lige nu,« siger Flemming Enevoldsen. Kwintet er primært ejet af Axcel med LD sammen med en norsk og en hollandsk familie som mindre medejere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078