23948sdkhjf

Outsourcing koster ikke altid jobs

[i]Danske metalvirksomheder flytter arbejde til Østeuropa og Fjernøsten, men statistikkerne antyder, at der bliver skabt nye arbejdspladser i samme tempo, siger Dansk Industri i dagens udgave af JyllandsPosten.[/i]
Ifølge Dansk Industri er den stigende outsourcing af arbejdsopgaver i den danske metalbranche ikke ensbetydende med, at der nedlægges arbejdspladser på stribe i Danmark.

-Meget tyder på, at de små virksomheder går andre steder hen og får nye ordrer. Vi ved ikke præcist, hvad der sker med den frigjorte kapacitet, men vores statistikker giver et fingerpeg om, at den bliver solgt til anden side, siger Ole Storm Jeppesen, branchedirektør i Metal- og Maskinindustrien i Dansk Industri ifølge JyllandsPosten.

Han bygger også sin optimisme på flere aktuelle undersøgelser: Over halvdelen af de små og mellemstore virksomheder i metal- og maskinindustrien regner med at øge omsætningen i år, mens kun 14 pct. forventer, at omsætningen falder. Tilsvarende mener ca. 25 pct., at de vil ansætte flere medarbejdere i 2004, og "kun" 22 pct., at de må klare sig med færre, viser en analyse fra arrangørerne bag METAL 2004-messen, som afholdes i denne uge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078